Aftrap ‘Groente… Zet je tanden erin’ voor peuters

Nieuwsbericht - 8 februari 2024

Maandag 5 februari was de aftrap van het project ‘Groente… zet je tanden erin’ bij Vlietkinderen in KC De Trampoline met wethouder van Eekelen. Peuters worden hiermee gestimuleerd om verschillende groente te proeven.

Ze krijgen elke dag de mogelijkheid om uiteindelijk acht verschillende groente te proeven. Als ze vijf keer groente geproefd hebben, krijgen de kinderen een diploma en mogen ze een kroontje op. Ze krijgen ook een recept mee naar huis. Als ze alle acht groenten hebben geprobeerd en hun groente diploma’s hebben behaald krijgen de kids een speciaal groente opberg boxje mee naar huis.

Doel van het programma is om kinderen meerdere keren verschillende soorten groente te laten proberen. Ze moeten een aantal keer de smaak moeten proeven, voordat ze het lekker gaan vinden. Dat lukt soms thuis niet. Het is belangrijk dat kinderen diverse soorten groenten leren eten om diverse soorten vitamine en mineralen binnen te krijgen.

Het programma duurt 3 maanden. Wethouder van Eekelen was aanwezig bij het eerste proefmoment.  “Het eten van voldoende groente zorgt voor een betere gezondheid van de kinderen. Door spelenderwijs groente toe te voegen aan het dagelijks ritme leren de kinderen hier meer over. Dat is natuurlijk geweldig! We zijn dan ook trots om als gemeente hieraan bij te dragen.” – Wethouder Astrid van Eekelen.

“Bij Vlietkinderen is gezonde voeding één van de speerpunten. Bij onze 0-4 opvanglocaties eten de kinderen tussen de middag een warme groentelunch. We vinden het fijn dat kindcentrum Trampoline met dit programma een bijdrage kan leveren aan de smaakontwikkeling van onze kinderen.” – Femke Stadhouders, manager Kindcentrum.

Dit programma is ontwikkeld door JOGG Nederland in Limburg en wordt ondersteund door de Aldi. De ouders krijgen vouchers voor gratis groente bij de lokale Aldi supermarkt.