BASI

BASI – Becoming A Social Innovator – biedt jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, zowel persoonlijk, als maatschappelijk. Met BASI ga je  aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, je maakt kennis met verschillende beroepen om een beeld te krijgen wat bij je past en je zet je in voor een maatschappelijk project waarmee ook andere helpt. Ondertussen werk je ook aan je netwerk skills.

In het BASI project hebben uiteenlopende organisaties, sportverenigingen en onderwijsinstellingen de krachten gebundeld om jongeren te begeleiden. Jongeren worden gezien om wie ze zijn, ze leren hun talenten ontdekken en ze ook te benutten. Ze ontwikkelen veerkracht en leren om te gaan met tegenslagen en voor zichzelf op te komen.

Maatschappelijke Diensttijd
MDT, kort voor maatschappelijke diensttijd, zijn landelijke trajecten vanuit het ministerie van OCW en VWS die jongeren in staat stellen een bijdrage te leveren aan de samenleving. MDT richt zich op jongeren tussen de 14-27 jaar die willen investeren in hun talenten, hun netwerk willen verbreden en begeleid willen worden om een positief maatschappelijk verschil te maken.

Hoe ziet het traject van BASI eruit?
Een BASI traject duurt 22 weken, waarbij de je vier uur per week besteedt aan je ontwikkeling. Via leuke excursies en workshops word je aangemoedigd om een positief verschil te maken en een leuk project uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een groep jongeren met een passie voor muziek die ontdekken dat zij hun talenten kunnen inzetten om voor eenzame ouderen een leuk (tuin)concert te organiseren. Of het volgen van een workshop bij een kleding desinger.

Voor wie is BASI?
BASI is voor jongeren tussen de 14- 27 jaar. Het geeft je handvatten om antwoord te kunnen geven op drie belangrijke vragen voor hun toekomst, ‘wie ben ik, wat wil ik, en wat kan ik’. Ga ik studeren? Werken? Ondernemen? Hoe ziet mijn toekomst eruit? BASI geeft jou een steun in de rug, helpt je om je weer nuttig te voelen en met plezier doelen halen.

Jongeren uit gemeenten Leidschendam-Voorburg kunnen zich aanmelden bij BASI via www.basi.mdt.nl of je kunt contact opnemen met één van onze jongerenwekers om je aan te melden.

Wat levert BASI op?
Jongeren die meedoen aan BASI investeren in zichzelf en hun omgeving en het biedt tevens de volgende voordelen:

  • Ontdekken en benutten van talenten
  • Inspirerende workshops en excursies
  • Kennis maken met beroepen en sectoren
  • Versterking van netwerk
  • Duidelijkheid voor eigen toekomst
  • Mooi kledingpakket
  • Getuigschrift van deelname
  • Interessante vrijwilligersvergoeding

Stichting CANIDREAM
De stichting CANIDREAM is hoofdaanvrager van Becoming A Social Innovator en samenwerkingspartner van SenW. “Als organisatie investeren wij met behulp van cultuur en sport in jongeren om hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten tijdens de  kwetsbare tienerjaren.” Aldus Glenn Weisz, directeur van de stichting. Sinds 2019 is CANIDREAM nauw betrokken en samenwerkingspartner bij meerdere MDT trajecten in de regio Haaglanden. “Wij zijn bijzonder verheugd om met ervaren welzijnspartners zoals SenW, Stichting Dock, SBG, Stichting Ready, ICT-Helden, Skillz Foundation en YouBeYou samen te werken om BASI tot een succes te maken.” Ook instellingen variërend van TU Delft, Cultuurhuis Delft en Stichting Aight, tot aan SOG Design, Pieter van Foreest en Med-tech bedrijf Lequest hebben zich bij BASI aangesloten.

Meer informatie?
Wil je als instelling of zelfstandige meer informatie ontvangen, neem dan vrijblijvend contact op via .  Als collectief verkennen wij graag samen op welke manier jij een bijdrage aan BASI kunt leveren. Wij staan open voor partijen die net als wij duurzaam willen investeren in de ontwikkeling van jongeren. Voor meer informatie kijk op: www.canidream.nl en www.basi-mdt.nl.

 

Samen maak je een verschil

Het volgen van workshops is onderdeel van BASI. Je wordt begeleid door onze jongerenwerkers en gaat de uitdaging aan om een positief maatschappelijk verschil te maken.

Agenda Jongerenwerk

Geen evenementen gevonden!