Beweging én plezier met Oldstars Walking Football!

Nieuwsbericht - 9 januari 2020

Al enkele jaren biedt voetbalvereniging SEV uit Leidschendam op donderdagmiddag ‘Walking Football’ aan. Deze vorm van voetbal is toegankelijk voor spelers vanaf 55 jaar. Met het kleinere veld en het lopen in plaats van rennen ligt de nadruk op spelplezier. Jan van Haastrecht, voorzitter van de OldStars Walking Football Commissie, vertelt: “Boven de 60 komt men niet meer goed mee met de reguliere competitie. Walking football is hiervoor een oplossing”. Walking Football is aangesloten bij de Sport en Cultuurkaart. Hét middel waarmee inwoners van Leidschendam-Voorburg gratis of tegen een gereduceerd tarief genieten van het sport- en cultuuraanbod in de regio.

Beweegplezier én gezelligheid!
Vanaf donderdag 16 januari aanstaande start in de sportkantine van SEV een maandelijkse buurtlunch: “Eerst lekker lunchen of helpen bij het maken van de lunch. Daarna voetballen en aansluiten bij de derde helft. Daar spelen we Keek op de Week; waar we grote problemen klein maken en ook een kaartje leggen” aldus de voorzitter.

Ook organiseert SEV jaarlijks een gezellig Oldstars/Old Music festival. Een mix van voetbal met teams uit het hele land en livemuziek uit de sixties en seventies. Met een BBQ wordt de dag afgesloten en ook niet-spelers zijn uiteraard welkom op het feest. Van Haastrecht: “Naast lekker bewegen en een betere conditie levert Walking football ook een hoop gezelligheid en ontspanning op”.

Meedoen?
Mannen vanaf 55 jaar zijn iedere donderdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom in Sportpark Kastelenring in Leidschendam. Aanmelden doe je via deze link. Zoek op ‘Walking Football’ en dan zie je vanzelf het aanbod. Het SEV-complex is rolstoelvriendelijk en beschikt over een invalidentoilet.

De voetballers trainen het hele jaar door. Alleen als het weer het niet toelaat wordt er niet getraind. Naast de training wordt er door een deel van de groep af en toe meegedaan aan een toernooi (zowel in het binnenland als in het buitenland).

Meer informatie

Sport en Cultuurkaart:
Miriam Blom
E:

Walking Football:
Wim Jansen
E:
W: www.sev-voetbal.nl/walking-football/