Brede School helpt kinderen hun schaaktechniek te verbeteren

Nieuwsbericht - 20 januari 2020

De Brede School staat bekend om hun leuke georganiseerde naschoolse activiteiten in Leidschendam-Voorburg. In samenwerking met een schaakclub was dinsdag 14 januari jl. bij Sport en Welzijn in de Fransstraat een leerzame middag voor de kinderen in onze gemeente.

Techniek

Schaken is niet alleen maar met pionnen schuiven, maar er zit een hele techniek achter. Dit hebben de kinderen geleerd tijdens de les van de schaakclub.

Met behulp van een stappen boekje leerde deze kinderen een techniek te beheersen en te gebruiken. Stagiaire Jorrit”: ”Ik vond het heel leuk om te zien dat er een hele techniek achter het schaken zit en dat het niet alleen maar met wat pionnen schuiven is. Ik vind eigenlijk dat schaakles aan iedereen gegeven moet worden, omdat je schoolprestaties er alleen maar beter door verbeteren en het een heel leuk spel is.”

De kinderen begonnen met stap één en hoe hoger de stap werd hoe beter de kinderen gingen schaken. Het schaken helpt de kinderen uiteindelijk ook met hun schoolprestaties en het is ook heel erg leuk om te doen.