Brede School

In de Brede School Leidschendam-Voorburg ontdekken en ontwikkelen kinderen hun talenten. Dit doen ze door met buurtgenootjes en vriendjes te sporten en creatieve lessen te volgen. De kinderen kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten op het gebied van sport, beweging, kunst en cultuur. Leuk, gezellig en gezond!

In Leidschendam-Voorburg zijn zes Brede Scholen in de wijken:

  • Voorburg-Noord
  • Bovenveen
  • Leidschendam-Zuid & Centrum
  • De Heuvel
  • De Prinsenhof
  • Stompwijk

Het programma wordt samengesteld door de buurtcoach van de wijk. SenW werkt hiervoor samen met onder andere de kinderopvang, welzijnsorganisaties en sport- en cultuuraanbieders uit Leidschendam-Voorburg. De naschoolse activiteiten variëren van streetdance, koken, zangles, programmeren, schilderen en basketbal.

Aanmelden

Het aanmelden voor de activiteiten verloopt via een aparte website: GRAS. Op deze website staan alle activiteiten per woonwijk. Je hoeft hiervoor alleen maar een account voor aan te maken. Klik op jouw wijk en je krijgt een overzicht van alle activiteiten. Daarbij maak je ook gelijk kennis met de Buurtcoach die in jouw wijk actief is. Makkelijk en overzichtelijk dus!

Aanmelden = komen

De lessen zijn vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Aanmelden betekent ook dat je komt. Kan je ineens toch niet meedoen aan een activiteit? Meld je dan af bij jouw Buurtcoach.

GRAS is ontwikkeld door 2makeITwork

Verzekering

De kinderen zijn tijdens de Brede School lessen verzekerd. Ouders zijn verantwoordelijk gedurende de tijd dat de kinderen onderweg zijn van en naar de locaties. Jongere kinderen worden gehaald en gebracht door hun ouders/verzorgers.

Brede School en AVG

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet (AVG) ingegaan. De buurtcoaches van SenW maken regelmatig foto’s en filmpjes van de Brede Schoollessen en activiteiten. Bij inschrijving in GRAS geeft de ouders/verzorgers hiervoor toestemming. Ons foto- en toestemmingsbeleid vindt u onderaan de homepage van deze site. Hier vindt u tevens ons privacy beleid.

Partners Brede School

De buurtcoaches van SenW verzorgen het naschoolse programma van de Brede School. Hiervoor werkt SenW nauw samen met basisscholen, kinderopvang, welzijnsorganisaties, sportverenigingen en lokale kunst- en cultuuraanbieders. Deze samenwerking moet leiden tot het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen in aandachtswijken.

Programmagroep

De Programmagroep van de Brede School komt minstens twee keer per jaar samen. In deze groep zitten vertegenwoordigers van partners en zijn het hart in de wijk. Er vindt kennisuitwisseling plaats en afstemming van vraag en aanbod.

In de programmagroep zitten: medewerkers van SenW, vertegenwoordigers van basisscholen, Partou, SKZ, DAK Kindercentra, Vlietkinderen, Smallsteps en Woej. Afhankelijk van wat nodig is in de wijk nemen ook andere organisatie deel aan de programmagroepen, zoals bijvoorbeeld Bibliotheek aan de Vliet, JGZ, Trias, Gemeente LV (bv de wijkmanager) en de Wijkagent.

Buurtcoaches

Buurtcoaches zijn spil en aanspreekpunt in hun wijk. De buurtcoach organiseert activiteiten voor jong en oud voor en liefst ook samen met buurtbewoners en samenwerkingspartners. Wij stellen ze hier aan je voor.

Agenda Brede School en Wijk

Geen evenementen gevonden!