Wijkactiviteiten

SenW is actief in zes wijken in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het hele jaar door is er van alles te doen op het gebied van sport, cultuur en recreatie en (inloop-)activiteiten voor jongeren.

Richard Krajicek Playgrounds

Op de Richard Krajicek Playgrounds in Leidschendam-Voorburg kunnen buurtgenoten in een veilige omgeving met elkaar sporten (o.a. voetbal, tennis en basketbal). SenW organiseert hier na schooltijd en in de schoolvakanties gratis sportactiviteiten voor kinderen en jongeren.

Playground Prinsenhof

In 2016 hebben SenW, de gemeente Leidschendam-Voorburg en de Krajicek Foundation de handen ineengeslagen. We hebben de verouderde basketbal- en voetbalveldjes naast De Loopplank in Leidschendam omgetoverd tot fonkelnieuwe sportvelden: de Krajicek Playground Prinsenhof. Fonds 1818 investeerde in een nieuw basketbalveld, professionele baskets en een kleurrijke ondergrond.

Adres Playground Prinsenhof: Gravin Juliana van Stolberglaan 190 – Leidschendam (t.h.v.)

Playground Corbulopark

Na de positieve ervaringen met de Playground Prinsenhof is er in april 2018 een nieuwe Playground bijgekomen in het Corbulopark. Het park in Voorburg-Noord is gerenoveerd tot een interactief speelpark. Met de interactieve sutuwall (voetbalmuur) en dansboog van YALP (leverancier van sport- en speeltoestellen) kunnen kinderen in de buitenlucht lekker sporten en bewegen met elektronische apparatuur. Met een nieuw aangelegd voetbalveld, een half basketbalveld, een free runparcours en een fitplaats is er voor iedereen wat te doen!

Adres Playground Corbulopark: Van Lodensteijnstraat 6 – Voorburg (t.o.)

Scholarshippers

De Richard Krajicek Foundation beloont gemotiveerde jongeren uit de wijk middels ‘scholarships’. Scholarshippers organiseren sportactiviteiten op de Krajicek Playgrounds. In ruil voor minimaal 100 uur (vrijwillig) op de Playground ontvangen zij een studiebeurs (scholarship) van de Krajicek Foundation. SenW begeleidt de scholarshippers. Lees hier hoe je een studiebeurs kunt verdienen door scholarshipper te worden!

Contactpersoon Playgrounds: Kevin Blommestijn 

Nationale Buitenspeeldag

Elk jaar vindt er door het hele land de Nationale Buitenspeeldag plaats. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes buitenspelen. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor je gezondheid. SenW draagt hierin ook zijn steentje bij en stimuleert het buitenspelen. In Leidschendam-Voorburg zijn maar liefst 160 speelplekken. Kleine toestellen voor de allerkleinste en grote uitdagende speelplekken voor de grotere kinderen. En dat allemaal in je eigen buurt!

Contactpersoon Open Monumentendag LV: Miriam Blom

Vakantie activiteiten

Vakantietijd!

Voor alle kinderen organiseren de buurtcoaches van SenW iedere vakantie leuke sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen die in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk wonen. Ons aanbod vind je altijd in de vakantieboekjes die we uitdelen op de scholen en in de regio, ze staan ook altijd op onze homepage en we delen ze via social media. Ongeveer een week voor de vakantie komen ze uit en kun je je opgeven via onze evenementen pagina. Deelname is gratis, je moet je wel even van te voren aanmelden. De evenementen vinden plaats op verschillende locaties in de gemeente.

We willen de kinderen een leuke vakantie laten beleven, waarbij ze ook nieuwe dingen kunnen leren, ontdekken en uitproberen. Plezier en ontwikkeling gaan in onze activiteiten goed samen.

Houd onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Dit zijn onze buurtcoaches, volg ze op Instagram!

Agenda Brede School en Wijk

Geen evenementen gevonden!