Burgemeester ontbijt mee met leerlingen

Nieuwsbericht - 6 november 2023

Burgemeester Vroom ging vorige maand langs bij de IKC MMIXX om te ontbijten met de leerlingen in groep zeven. Een goed ontbijt is belangrijk voor een goede start van je dag.

De Burgemeester wil het belang van ontbijten benadrukken bij de jonge doelgroep. Hij ging met leerlingen in gesprek over de ochtendmaaltijd en vertelde meer over waarom het zo belangrijk om elke ochtend goed te ontbijten met gezonde producten. Leerlingen stelden ook vragen aan hem. De sfeer was ontspannen en dat is ook belangrijk om je dag prettig te beginnen. Het was een gezellige en leerzame ochtend. De bakker van Klink uit Leidschendam-Voorburg, die het brood had geleverd, was ook aanwezig. Hij kon meer vertellen over brood en hoe gezond dat is.

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Klink en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond en lekker!

GoedBezig! was erbij en heeft het ontbijt georganiseerd. Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt.