Buurtfeest ‘Eid al Fitr’ in Prinsenhof geslaagde afsluiting van de Ramadan

Nieuwsbericht - 16 mei 2022

De Ramadan werd op 10 mei feestelijk beëindigd met een ‘Eid al Fitr’ buurtfeest in de Prinsenhof in Leidschendam. Het buurtfeest was een initiatief van SenW Social Work en door de inspanning van vrijwilligers uit de buurt een zeer geslaagde middag. Er waren zo’n 350 enthousiaste buurtbewoners en jongeren aanwezig en een heleboel leuke dingen om te doen. Zoals de basketbal clinic van VinRock (professioneel basketballer Vincent Krieger), de Panna Knock out van Nasser el Jackson, een weerbaarheidstraining van Personal Trainer Ali, Henna tattoos door Henna Artist Farah en een heerlijke rijsttafel van Keuken Ummi. 

Elk jaar sluiten moslims de maand ramadan af met een religieus feest, Eid Al Fitr. Dit vonden de jongerenwerkers en Social Work van SenW een mooie gelegenheid om de buurt te verbinden, verschillende culturen en leeftijden kwamen bij elkaar en genoten van de activiteiten en het eten. De betrokkenheid van buurtbewoners was groot. Moeders uit de wijk hebben zich enorm ingezet voor de organisatie samen met de sociaal werkers. Op de dag zelf hielpen BASI jongeren, een project van SenW jongerenwerk, waardoor ze werken aan hun ontwikkeling en hun engagement met de maatschappij.

De middag was een groot succes mede door de inzet van buurtbewoners, vrijwilligers, BASI jongeren, politie en handhaving. Iedereen deed leuk mee en voelde zich verbonden. “Het is een super leuk en geslaagd feest, alle culturen zijn samengekomen en iedereen is vandaag één, wat een fijn gevoel.” – buurtbewoner Prinsenhof.

“Het is zo mooi om te zien dat je jongeren echt uit hun schulp ziet kruipen, sommigen zijn normaal echt heel verlegen en nu  komen ze los, geweldig.” – Jongerenwerker Maartje, SenW.

Studenten van Inholland kwamen langs voor een buurtonderzoek project. Zij waren aangenaam verrast door wat ze zagen. “Wow, dit hadden wij niet verwacht. We kregen door de media toch wel een slecht beeld van de wijk, maar dit ziet er echt super leuk en gezellig uit.” – student Inholland.

Het Eid al Fitr buurtfeest was mede te danken aan LV Boxing, BASI, Vidomes, Westvliet en de gemeente Leidschendam-Voorburg.