Campagne ‘Aangepast Sporten in Leidschendam-Voorburg’ vol optimisme gelanceerd

Nieuwsbericht - 13 mei 2022

Op woensdag 11 mei vond de lancering van de campagne over het Aangepast Sportaanbod in Leidschendam-Voorburg plaats in Theater Ludens in Voorburg. De campagne laat met een reeks filmpjes onder andere zien welke aangepaste sporten inwoners kunnen beoefenen. Daarnaast is de campagne ook bedoeld om verenigingen te stimuleren om aangepaste sporten aan te bieden. Wethouder Floor Kist onthulde samen met de ambassadeur aangepast sporten het eerste filmpje, dat een overzicht van verschillende aangepaste sporten laat zien.

De campagne bestaat uit negen filmpjes die verschillende aangepaste sporten in de gemeente laten zien. Sporter, trainers, ouders en bestuurders komen aan het woord en vertellen over de mogelijkheden en het positieve effect van sporten met een beperking. Het eerste filmpje dat op woensdag in ‘première’ ging is een combinatiefilm van de aangepaste sporten, deze combinatiefilm werd tegelijkertijd online gelanceerd op het YouTube kanaal van SenW. De komende negen weken zal er iedere week een filmpje van één van de sportaanbieders online worden geïntroduceerd op de YouTube en social media kanalen van SenW en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Aan bod komen in volgorde van uitbrengen: G-voetbal bij SEV, zwemmen voor gehandicapten, LG-hockey bij Cartouche, Pony Power bij Manege Hestar, Hart Zwem Revalidatie, Para Golf bij Golfvereniging Leeuwenbergh, aangepast roeien bij Roeivereniging Rijnland en A-Judo bij Sportcentrum Rust.

In Leidschendam-Voorburg zijn er diverse sportaanbieders die hun sport open hebben gesteld voor mensen met een beperking. SenW wil samen met de gemeente en sportverenigingen de zichtbaarheid van het aangepast sporten in de regio vergroten en duidelijk maken waarom het belangrijk is om te sporten, ook met een beperking en/of chronische aandoening. “Daarom hebben we samen met de sportaanbieders deze video’s laten maken. We hopen hiermee andere sporters te motiveren en activeren om te gaan sporten en we hopen andere sportverenigingen aan te moedigen om hun sport ook open te stellen voor mensen met een beperking.” – Joyce van der Sloot, Combinatiefunctionaris Aangepast Sporten bij SenW.

De avond is officieel geopend door Wethouder Floor kist. Dit deed hij samen met ambassadeur voor Aangepast Sporten Jacco Holthuis, die zijn passie voor het roeien met de zaal deelde en vertelde over zijn droom om volwaardig lid te worden van een sportvereniging. “De weg naar mijn droom was er één met de nodige drempels, maar het is me gelukt. Dankzij het roeien leer ik leuke mensen kennen, ben ik in een goede conditie en heb ik vele grenzen verlegd. Zoek een sport die je leuk vindt! Plezier is de perfecte basis om aan je sportieve dromen te werken. Neem daarbij zelf de regie in handen. Soms moet je tegen de stroom in roeien, maar met doorzettingsvermogen en enthousiasme kom je er wel.” – Jacco Holthuis, ambassadeur Aangepast Sporten.

“Sporten en bewegen is belangrijk en moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook voor inwoners met een beperking. Als gemeente zijn we trots op het brede aanbod. Of je nu graag wil roeien, zwemmen, voetballen, golfen of paardrijden. De campagne over aangepast sporten geeft een mooi beeld van de diverse mogelijkheden in Leidschendam-Voorburg!” – Wethouder Floor Kist.

“Wat een ontzettend mooie filmpjes. Dit raakt me in mijn hart, het laat echt de essentie zien waarom dit zo belangrijk is.” – aanwezige ouder van aangepaste sporter.

Wil je weten welke aangepaste sporten er te doen zijn in Leidschendam-Voorburg, kijk dan op: www.senw-lv.nl/aangepastsporten. Sportaanbieders kunnen aangepast sportaanbod aanmelden op de website van Uniek Sporten: www.unieksporten.nl