Caribische party in wijk Prinsenhof is een zomerse hit

Nieuwsbericht - 23 augustus 2022

Op 12 augustus werd een buurtfeest met Caribisch thema georganiseerd in de wijk Prinsenhof in Leidschendam-Voorburg. Buurtbewoner Achraf Hadj Aali nam het initiatief voor deze dag met als doel kinderactiviteiten te organiseren om meer verbinding te krijgen tussen de kinderen en jongeren onderling. Samen met SenW Jongerenwerker Aothmen Benjadi en Jonge Helden werd dit feest gerealiseerd. Naast jeugd en jongeren kwamen er ook ouders langs en werd het contact met elkaar bevordert.

Het springkussen en de jacuzzi trokken meteen al veel kinderen. Er waren ook allerlei spellen aanwezig waar de kinderen enthousiast aan deelnamen. De opkomst was groot met ruim 160 buurtbewoners. Er waren gezonde snacks en drankjes en inwoners brachten zelf ook de lekkerste, veelal zelfgemaakt, hapjes mee. De gezellige sfeer en de grote betrokkenheid maakten deze dag voor herhaling vatbaar.

“Wat hebben wij een prachtige gezellige dag gehad met zijn allen! Het tropische leverde zeker een bijdrage aan de Caribische sfeer en dat midden hartje prinsenhof. Je zag echt de verbinding en het wederzijds respect tussen de bewoners, heel mooi om te zien” – SenW jongerenwerker Aothmen Benjadi.

Het buurtfeest bood gelegenheid aan de inwoners en met name de jeugd en jongeren, die niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan, toch het vakantiegevoel te geven. Geheel in het teken van de Caribische sfeer werden er mocktails geserveerd, cocktails zonder alcohol en met vers fruit. Jongeren mochten deze mocktails maken, een leerzame ervaring. Als afsluiter was er een photobooth om al deze mooie herinneren vast te leggen. “Dit lijkt echt vakantie, het is de mooiste dag van mijn leven.” – jonge buurtbewoner Prinsenhof.

Special dank gaat uit naar de netwerkpartners die mee geholpen hebben en waardering voor alle collega’s en vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd aan het buurtfeest.

SenW Jongerenwerk kijkt met trots terug op een bruisende zomer vol activiteiten voor de, meer kwetsbare, jonge inwoners. Er was vermaak in de vorm van sport, klussen, bowlen, koken, inloopavonden, watergevechten, stoepkrijten, barbecueën en zelfs een geslaagde stedentrip naar Amsterdam en Madame Tussauds. Het waren leerzame ervaringen en de jongeren hebben vooral heel veel zomers plezier beleefd.

Lees ook: Het Krantje