Doe jij ook mee met de wedstrijd ‘Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?’

Nieuwsbericht - 20 augustus 2020

Ben jij tussen 4-18 jaar oud? Laat je creativiteit de vrije loop. Van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot hiphop-versie. De maximale maat van je creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 4-12 en 13-18 jaar. Stuur je inzending vóór 31 augustus in onder vermelding van Huygens Festival ‘Für Elise’  Digitale bijdragen via secretaris@huygensfestival.nl Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 – 4905 9596. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 september. De mooiste inzendingen zullen worden getoond bij winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg. Op YouTube zijn uitvoeringen van Für Elise te vinden. 

Een fantastisch initiatief om kunst en klassieke muziek breed toegankelijk te maken.

2020 is het jaar van Beethoven. Wie kent niet de 9e Symfonie van Beethoven, de ‘Ode an die Freude’ met de begintonen van zijn 5e Symfonie (’ta-ta-ta-daaaa’)? Maar ook zijn pianowerk ‘Für Elise’ is zeer bekend. Maar… wie was Elise?

Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Mobiele Kunstbrigade, Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, Theater ’t hART en het Ondernemersfonds Huygenskwartier. De jury bestaat uit: Jobine Siekman (artistiek leider Huygens Festival), kunstenares Marianne Blokland, filmer en duizendpoot Ab Smit en D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos met een passie voor poëzie en literatuur. Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier is juryvoorzitter.

Het Huygens Festival start sinds de uitwisseling met jeugdensembles uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië met de Europese Hymne. Die muziek komt uit het laatste deel van de 9e Symfonie van Beethoven, de ‘Ode an die Freude’. Wie kent verder niet de begintonen van zijn 5e Symfonie (’ta-ta-ta-daaaa’)? Maar ook zijn pianowerk ‘Für Elise’ is natuurlijk zeer bekend. Maar… wie was Elise? Dat is eigenlijk niet bekend. Vandaar een heuse wedstrijd: ‘Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?’

 

Foto bijschrift: Kunstwerken Beethovenstraat-project van leerlingen Nutsschool Woonstede Den Haag. Docent: Marieke Vogel