Doe mee met de workshop ‘Omgaan met Autisme’

Nieuwsbericht - 14 januari 2021

Op 26 januari 2021 organiseert SenW in samenwerking met de NOC*NSF de workshop ‘Omgaan Met Autisme’. Deze (online) cursus kent al twee eerdere trainingen (oktober 2019 en februari 2020) en daarom geeft cursusleider Paul Voois (NOC*NSF) verdieping op de materie zoals eerder behandeld. Ook nieuwe geïnteresseerden kunnen meedoen, want tijdens de training wordt de basis herhaald om vervolgens op intervisieniveau met ieders input aan de slag te gaan.

Na de laatste terugkombijeenkomst van 18 februari was het plan een vervolg te geven aan de cursus middels een praktijksessie op één van de sportvelden. Helaas kregen we te maken met de Covid-19 situatie waardoor dit onmogelijk was. Nu, bijna een jaar later, organiseren wij daarom een vervolgbijeenkomst. Middels deze training wil Joyce van der Sloot (SenW) als coördinator ‘Aangepast Sporten’ en Verenigingsondersteuning bijdragen aan de kennisontwikkeling over de doelgroep en de sportverenigingen ondersteunen: “Het is goed om mensen nog beter te informeren over de omgang met de doelgroep en daarmee vanuit hun functie bij de club bij te dragen aan de ontwikkeling van de omgang met sporters met autisme. We nodigen alle mensen die betrokken zijn bij een van de sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg van harte uit. Hoe meer mensen beter leren omgaan met sporters met autisme, hoe meer zij voor hen kunnen betekenen binnen de sport. Zo maken we samen sport voor iedereen mogelijk!”.

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Trainers die hiermee weten om te gaan bij hun sportvereniging, kunnen een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van de sporter!

Aanmelden Online Cursus

De cursus is op dinsdag 26 januari 2021 om 19.15 – 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via deze link.

Na aanmelding ontvang je verdere instructies voor de online module. Na deelname ontvang je een Bewijs van deelname vanuit NOC*NSF.