Een actieve meivakantie voor kinderen ondanks het mindere weer

Nieuwsbericht - 11 mei 2021

In de meivakantie konden kinderen van twee t/m veertien jaar ruim een week lang verschillende sportieve en culturele activiteiten doen. In totaal hebben zo’n 350 kids deelgenomen aan activiteiten als: ‘Waterspektakel’, ‘Speurtocht Ontdek je Stad’ en ‘Klim & Play’. De combinatiefunctionarissen van SenW organiseerden de events in en rondom de Gemeente Leidschendam-Voorburg, in samenwerking met Goed Bezig!. Het spektakel werd mede mogelijk gemaakt door het Van Ravesteynfonds.

Op woensdag 28 april deden 41 kinderen mee aan Basketbal & Beats. Een super leuke sportieve workshop waarbij de deelnemers hun bal skills konden laten zien onder begeleiding van een tof muziekje. Een deelnemer: “Het was leuk om te sporten met muziek, dat gaf een extra oppepper” Serrah Sports was medeorganisator.

Op dezelfde dag was ook het Waterspektakel, hieraan deden 66 deelnemers mee. De kids gingen kanoën en suppen op de Vliet waarbij ze meteen bezig waren om de Vliet op te ruimen. Leuk en goed voor het milieu! Dit event was in samenwerking met Scouting Hubertus Brandaan en Supbinckies.

Op maandag 3 mei was de Klim & Play, waarbij er een mobiele klimmuur van vier meter werd neergezet op Playground De Prinsenhof Leidschendam en in het Corbulopark in Voorburg. De kinderen konden klimmen, een spelletje stoepranden, archery tag spelen en een kickboks clinic volgen. Er deden 104 deelnemers mee en de bezigheid werd georganiseerd in samenwerking met: LV Boxing, Jantje Beton en Mountain Network. Ouder: “Mijn zoon was zo enthousiast over het klimmen in Leidschendam! Jullie doen het echt heel erg leuk met en voor de kinderen”.

Op maandag was ook de speurtocht Ontdek je eigen Stad in het centrum van Leidschendam. Hier deden 57 deelnemers aan mee, waaronder een oma met haar kleindochter: “Ik loop al twee keer mee met de Nostalgie langs de Vliet wandeling en nu kan ik deze speurtocht doen met mijn kleindochter, zo leuk dat jullie dit organiseren!”. Er werd gestart in verschillende tijdssloten.

Op donderdag  6 mei gingen 74 kinderen het water op bij Stompwijk voor de Sport & Sup. Eerst werd er gesupt op het water en daarna gingen ze verschillende sportactiviteiten doen op het sportveld. Supbinckies verzorgde mede de organisatie en hiermee werden de Meivakantie activiteiten afgesloten.

Door slechte weersomstandigheden konden een aantal activiteiten niet doorgaan: ‘Maak je eigen vogelhuisje’, ‘Skateboard clinic’, ‘Workshop Graffiti & Natuurkunst’, ‘Toverdans’ en ‘Samba’. Deze activiteiten worden op een later moment ingehaald, de deelnemers zijn hierover geïnformeerd. De organisatie kijkt met plezier terug op een geslaagde week. Ondanks het minder goede weer hebben deelnemende kinderen een leuke en actieve vakantie gehad. Ouder: “Bedankt voor de goede organisatie. Mijn dochter komt iedere keer vol enthousiasme terug als ze aan een activiteit heeft deelgenomen”.