Een stralende voorjaarsvakantie vol leuke activiteiten

Nieuwsbericht - 6 maart 2023

Ruim 250 kinderen uit Leidschendam-Voorburg deden tussen de 4 en 12 jaar deden tijdens de voorjaarsvakantie mee aan leuke sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd door SenW en goed Bezig!. Er was onder meer een Jeu de Boules toernooi, Koken, Springloop en Trefbal. Op dinsdag 28 februari werd de Sport-In georganiseerd in Sporthal Essesteijn, waar bijna 200 kinderen verschillende sporten konden uitproberen.

Tijdens de Sport-In konden de jongere kinderen in de ochtend en oudere kinderen in de middag meedoen uiteenlopende sporten als volleybal, korfbal, badminton, boksen, gymnastiek, cricket, softbal en free runnen. De sporten werden gegeven door ervaren trainers van de sportverenigingen, mede dankzij hen was deze sportieve dag een groot succes.

Voorop stond plezier maken en ‘probeer en leer’ en dat is volgens de organisatie gelukt. Voor de kinderen was het leerzaam, maar vooral ook heel leuk! Enkele quotes van enthousiaste deelnemers van de Sport-In:  “Dansen was echt heel leuk, maar boksen heeft mij erg verrast, het was zwaar maar echt heel cool.” En “Ik vond niet alle sporten even leuk, maar het is goed om uit te proberen en erachter te komen wat je leuk vindt, voetbal vind ik wel echt heel leuk.” En over het koken: “Ik heb nog nooit olijven gegeten, maar ik wil het wel graag proberen.” “Deze gerechten zijn echt heel makkelijk en gezond, ik ga dat thuis ook vaker maken, dan zijn mijn ouders ook blij.”

De organisatie is alle partners dankbaar voor hun bijdrage aan de activiteiten en blije kindergezichten: Sportfondsen, ROC Mondriaan, Rode Kruis LV, Fitspace, Hart voor Voeding en Grand Cru’82.

Wil je kennismaken met een sport, of mee doen aan culturele activiteiten? Kijk op www.sportencultuurkaart.net en je kunt gratis meedoen aan proeflessen.