Een welkom-thuis-gevoel voor jongeren tijdens de donkere maanden

Nieuwsbericht - 4 januari 2022

Er valt niet veel te beleven voor de jeugd en jongeren met de huidige corona maatregelen en deze donkere, koude dagen. Terwijl juist deze doelgroep zoveel behoefte heeft aan sociaal contact,  vriendschap, een praatje en een luisterend oor. Om deze jongeren te helpen en hun gemoedsstemming een positieve draai te geven zijn de jongerenwerkers van SenW tijdens de decembermaand extra aanwezig geweest. Niet alleen op straat, maar ook op de buurthuis locaties in Leidschendam (Dobbelaan) en Voorburg (Fransstraat). Hier organiseerden zij – corona-proof – allerlei activiteiten om de jongeren een fijn ‘thuis’ gevoel te bieden.

Jongeren zijn, naast hun eigen thuis, ook op zoek naar een veilige thuishaven. Een plek waar ze op hun gemak met eigen leeftijdsgenoten kunnen hangen, kletsen, gamen en hun identiteit verder kunnen ontwikkelen. Met activiteiten als: pepernoten bakken, graffiti tekenen, marshmallows roosteren, FIFA ‘22 spelen, poffertjes bakken en warme chocomel maken, was er een fijne plek voor de jongeren en zijn ze lekker bezig geweest.

“De maand december stond in het teken van een welkom thuis gevoel creëren met een divers aanbod aan activiteiten. Alles stond in het teken van samen genieten en gezelligheid, de sfeer was positief en de jongeren wisten ons goed te vinden. Veel van hen zoeken ons op om het ritme van thuis te doorbreken. Ze willen even gamen en een gezellig praatje maken met anderen, dat kan hun hele dag al goed maken. We zijn blij om te zien dat we op zo’n kleine en simpele manier een verschil kunnen maken.” – Remco Stolze, jongerenwerker SenW.

Jongerenwerk Buurthuis (Accommodatie gebonden activiteiten)
Voor jongeren uit Leidschendam-Voorburg zijn er twee buurthuizen, op de Dobbelaan 4 in Leidschendam en in de Fransstraat 16 in Voorburg. Hier worden wekelijks activiteiten georganiseerd speciaal voor en door jongeren. Er is meerdere keren per week een vrije inloop voor tieners van 12 tot 18 jaar, waar ze welkom zijn om te komen ontspannen en leuke dingen kunnen doen met leeftijdsgenoten. Speciaal voor meiden is er een meidenavond.

“Het allerleukste aan de inloop vind ik, dat ik er geen gezeur heb, zoals thuis.” – Menno, jongere.

“Bij de inloop zit ik altijd lekker en voel ik me veilig. Ik kan fijn chillen en FIFA spelen tegen anderen, in het echt.” – Anass, jongere.

Volg jongerenwerk ook op Instagram: www.instagram.com/japteam_lv.