Een zonnige voorjaarsvakantie vol leuke activiteiten

Nieuwsbericht - 8 maart 2022

Nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven konden kinderen weer als vanouds meedoen aan de voorjaarsvakantie activiteiten die SenW georganiseerd had. Het weer zat op de meeste dagen mee en er waren een week lang leuke sportieve en culturele bezigheden te doen, binnen en buiten. Bijna 400 kinderen, tussen 3 en 14 jaar, deden mee en genoten van het samenzijn en lekker bezig zijn.

De activiteiten vonden plaats op locaties in en rondom de gemeente LV, waaronder Forum Sport, Sporthal Essesteijn, Sporthal de Fluit, Veur Theater, Maerten vd Velde school en Playground Prinsenhof De kinderen deden mee aan uiteenlopende evenementen zoals Multisport, Sport en Play, Lasergamen, en de Lego workshop, waarbij ze steden gingen (na)bouwen. ‘’Als we een stad mogen herbouwen wil ik meer bomen in de stad’’ – deelnemer Lego workshop. Ze konden ook naar het theater voor de Kindervoorstelling: ik word … oppasser voor een dag. ‘’Ik vond het heel leuk, maar ik weet nog steeds niet wat ik later wil worden, maar dat hoeft ook nog niet… ik ben nu 6 jaar oud’’ – deelnemer voorstelling.

Op dinsdag 1 maart was de Sport-In bij sporthal De Fluit, het sport event was druk bezocht met bijna 200 gemotiveerde kinderen die meededen aan verschillende sporten. In de ochtend kwamen de jongere kinderen en in de middag de oudere kinderen. Ze konden meedoen aan o.a. handbal, volleybal, softbal, badminton, rugby, boksen, gymnastiek, zaalvoetbal, capoeira, judo en karate. De sporten werden gegeven door ervaren trainers van de sportverenigingen, mede dankzij hen was deze sportdag een groot succes. “Het was een topdag! Goed georganiseerd, leuke sporten en buiten het sportieve ook echt heel gezellig. Veel lachende kinderen gezien” – ouder van deelnemer Sport-In. De organisatie hoopt dat kinderen enthousiast zijn geworden over een sport en dat ze zich aanmelden voor een proefles via de website van de Sport en Cultuurkaart – www.senw-lv.nl/sport-en-cultuurkaart/sport.

De organisatie is alle partners dankbaar voor hun bijdrage aan alle activiteiten en blije kindergezichten: VRC, Catch, BC Voorburg, Westvliet Judo, LV Boxing, Batuque Capoeira Holland, EHC, Sporthal de Fluit, Sportfondsen, ROC Mondriaan, Rode Kruis LV, Stichting Techniekmenu, Kiki Goudart, Your Event Team, Deep Deep Kindertheater, Veur Theater, Fitspace en Hobbycirkel. Speciale dank aan: GoedBezig! Voor de samenwerking.