Activiteiten Open Monumentendag in LV

Op zaterdag 10 september is het weer zover, Open Monumenten Dag 2022. Veel unieke en prachtige locaties openen hun deuren zodat je een kijkje kunt nemen in de meest prachtige monumenten die normaal verborgen blijven. Daarnaast organiseren wij ook leuke en educatieve activiteiten in samenwerking met stichting Open Monumentendag.

LEGO architectuur workshop – 10:00 – 12:00 uur
Tijdens deze gave workshop leer je van een echte architect hoe je lego kan gebruiken om allerlei verschillende ontwerpen te maken voor gebouwen. Maak jij je eigen gebouw die later misschien wel een monument wordt?

Thashure Hunt – 10:00 – 12:00 uur
Tijdens deze workshop gaan wij samen opzoek naar afval in het park en de wijk. Wanneer we genoeg afval hebben verzameld, gaan we van het verzamelde afval een kunstwerk maken voor aan de muur bij een monument. TrashUre Hunt brengt milieuproblemen op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht.

Maak een postkaart van LEGO – 12:30 – 13:30 en 13:45 – 14:45 uur
LEGO kennen we allemaal. Je hebt er vast eens een mooi bouwwerk van gemaakt. De vraag is, heb je er al eens een áfdruk van gemaakt met een stokoude drukpers waarmee vroeger de krant werd gedrukt? Dit is je kans! Op een LEGO bouwplaatje maak je een ontwerp van LEGO DOTS, dat zijn kleine platte stukjes LEGO. Je maakt bijvoorbeeld een hart. Of een fantasiedier. Of je maakt een van de voorbeeldjes na. Vervolgens rol je er inkt overheen, leg je er een kaart op en maak je een afdruk.

Inschrijven?
Via de website van Sport en Cultuurkaart kan je je inschrijven voor de activiteiten (beperkte plekken beschikbaar). Veel plezier en geniet van een mooie Open Monumenten Dag!

 

 

Datum

10 september 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 15:00
QR code

Reactie verzenden