Nationale Sportweek 2021

In de week van 17 tot 26 september wordt op landelijk niveau de Nationale Sportweek georganiseerd, ook de gemeente Leidschendam-Voorburg doet hieraan mee. SenW is samen met de gemeente initiatiefnemer en wil tijdens deze sportieve week aandacht vragen voor de Sport en Cultuurkaart. Hiermee kunnen inwoners het hele jaar door verschillende sporten uitproberen. De Nationale Sportweek geeft het startschot voor een sportief jaar. Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je gemakkelijk een gratis proefles aanvragen en in contact komen met sportverenigingen en sportaanbieders.

Daarnaast organiseert SenW leuke, sportieve activiteiten waaraan jong en oud kunnen deelnemen, waaronder 10@10 challenge op diverse basisscholen, Nostalgie langs de Vliet en voor sportverenigingen worden er interactieve webinars en een EHBO cursus georganiseerd. Bij de 10@10 challenge, op woensdag 22 september, ontdekken kinderen in 10 minuten 10 verschillende sporten met bekende Nederlandse topsporters. Nostalgie langs de vliet, op vrijdag 24 september, is een actieve wandeling rondom het platteland van Stompwijk voor vitale 55-plussers.

Voor sportverenigingen zijn er interactieve Webinars met thema’s als duurzame accommodatie, kansen voor 50+ Sport, gezonde sportomgeving, clubkadercoach, sociale veiligheid, positief coachen, welkom op de club en open & veilige sport voor iedereen – deze worden gehouden op maandag 20, t/m donderdag 23 september.
De EHBO cursus met het thema ‘ouderen’ wordt op maandag 20 september gehouden.

Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan hier.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’.  Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: “Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

Welke sport ga jij deze week uitproberen? De Sport & Cultuurkaart is er voor jong en oud dus bekijk snel het aanbod op www.sportenculltuurkaart.net en meld je aan voor een gratis kennismaking!

Datum

17 - 26 september 2021
Verlopen!
QR code

Reactie verzenden