Nostalgie langs de vliet: editie vlietlanden

CreActief 55+ organiseert op 23 april de tweede editie van Nostalgie langs de Vliet, een actieve wandeling voor vitale 55-plussers uit Leidschendam-Voorburg. De vorige wandeling, door het centrum van Voorburg, was een groot succes met meer dan 90 deelnemers. Dit keer speelt de wandeling zich meer in de natuur af en kunnen wandelaars kiezen uit twee verschillende afstanden: een langere, intensievere wandeling en een kortere wandeling. Zo kun je zelf bepalen welke afstand het meest passend is. De organisatie wil inwoners aanmoedigen om zich ook aan te melden als zij alleen zijn, je kunt gekoppeld worden aan andere wandelaars (coronaproof). De locatie is rondom Vogelplas Starrevaart.

Deze tweede, iets intensievere wandeling is een editie in recreatiegebied Vlietland en biedt veel flora en fauna! Zo lopen we door het Leidschendammerhout en helemaal rondom de prachtige Vogelplas Starrevaart. Een mooie wandeling door de natuur van zo’n 8 kilometer, waar men ongeveer 2 uur over doet. Als 8 km te ver is, kunnen wandelaars ook voor de alternatieve kortere route van 4,75 km kiezen, deze gaat alleen door Leidschendammerhout.

Wandelaars die alleen zijn en toch graag willen deelnemen, dat kan! Deelnemers kunnen bij het aanmelden aangeven dat zij met iemand samen willen lopen. De organisatie probeert je dan aan een andere wandelaar te koppelen. Samen een leuke dag beleven is immers wel zo gezellig.

Ook deze editie wordt coronaproof georganiseerd, door het toewijzen van tijdssloten aan de deelnemers. Op deze manier kan iedereen veilig meedoen aan deze leuke activiteit. Door het gebruik van tijdssloten kunnen we deelnemers spreiden over de dag en kan er voldoende afstand worden gehouden. De specifieke tijdsloten worden vooraf persoonlijk afgestemd.

Net als bij de vorige editie zijn er onderweg beweegposters te vinden en worden er speurvragen beantwoord. Waar de vragen de vorige keer vooral gericht waren op (kunst)historische kennis, zijn ze dit keer vooral gericht op natuur en bewegen. Een leuke bezigheid voor tijdens het wandelen dus.

Het startpunt en tevens eindpunt van de wandeling is de Parkeerplaats van Sportpark De Star (aan de kant van de golfclub); hier zijn parkeerplekken en fietsenrekken aanwezig.

Let op: Editie Vlietlanden is i.v.m. onverhard terrein, opstapjes en hekjes niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, een rolstoel of rollator gebruiken. Handig om mee te nemen: stevige wandelschoenen, warme/makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar met vermelding van naam, leeftijd, telefoonnummer en keuze voor de route. Hierin kun je ook aangeven of je met iemand samen wil wandelen.

Wandelaars worden geacht voldoende afstand van elkaar te houden tijdens de wandeling.

Wij hopen u te zien op 23 april!

Datum

23 april 2021
Verlopen!

Tijd

11:00 - 17:00
QR code

Reactie verzenden