Loop mee met nostalgie langs de vliet en ontdek de nieuwe QR-Fit beweegroute in Voorburg

Sport en Welzijn organiseert op vrijdag 22 juli 2022, vanaf 13.00 uur, een nieuwe Nostalgie langs de Vliet wandeling, speciaal voor 55-plussers. Dit keer gaat de route door Voorburg en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe QR-FIT beweegroute en de daar bijhorende app op de telefoon. De wandeling is een initiatief van CreActief55+ (van SenW) en zoals altijd staat de combinatie van Sport en Cultuur centraal. Wandelaars komen meer te weten over de culturele omgeving op de route terwijl ze aan het bewegen zijn. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee verschillende afstanden, 5.5 km en 7.5 km.

De wandeling start vanaf Sportpark ’t Loo (Forumsport, Prins Bernhardlaan 242 Voorburg). Om 13.00 uur begint de lange route van 7,5 km en om 13.30 uur begint de korte route van 5,5 km. Je maakt kennis met leuke oefeningen van de QR-Fit Beweegroute door de QR-code te scannen op de QR-Fit palen langs de route. Daarbij ontdek je wellicht nog iets nieuws in je eigen buurt. Deelnemers moeten het volgende meenemen: smartphone, stevige wandelschoenen, makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen (er is een watertappunt aanwezig op de route).

Het initiatief ‘Nostalgie langs de Vliet’ won eind vorige maand nog de derde prijs bij het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland. De prijsuitreiking was het hoogtepunt van het symposium Sport en Bewegen. De provincie organiseerde dit symposium om samen met gemeenten te bouwen aan nieuwe initiatieven op het gebied van sport, bewegen en een beweegvriendelijke omgeving. De provincie en gemeenten willen bewegen om de hoek voor iedereen in Zuid-Holland mogelijk maken.

Sporten en bewegen draagt bij aan onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is belangrijk dat we naar buiten kunnen gaan en dat de openbare ruimte zo is ingericht dat het aantrekkelijk en veilig is om daarin te kunnen bewegen. Dit is essentieel voor ieders gezondheid en welzijn.

Na de wandeling is er gelegenheid om te genieten van een kopje koffie of thee in de kantine van Voetbalvereniging Forumsport. Je kunt de wandeling alleen of met anderen lopen. Wandel je liever samen maar heb je geen wandelmaatje, laat dat ons weten, dan kunnen we jullie aan elkaar matchen. Aanmelden voor deze editie van Nostalgie langs de Vliet kan via: www.senw-lv.nl/senc.

Hoe werkt QR-Fit?
Download vooraf de gratis QR-FIT app op je mobiele telefoon, dat kan via de groene knop rechtsboven op de website van QR-Fit. Open vervolgens de app om te zien waar de paaltjes met QR-codes staan. Kom je bij een paaltje, dan kun je de code scannen op je mobiele telefoon. Je krijgt vervolgens in de app op je telefoon een spierversterkende of conditie-oefening te zien. Je kunt altijd kiezen uit drie niveaus: beginner, gemiddeld of gevorderd.

Datum

22 juli 2022
Verlopen!

Tijd

13:00
QR code

Reactie verzenden