Online Sportnetwerkcafé

Het Sportnetwerkcafé van SenW biedt sportverenigingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, juist nu. Maandag 8 maart wordt deze online bijeenkomst voor bestuurders, vrijwilligers en trainers van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg, vanwege het succes van de vorige editie, voor de tweede keer georganiseerd. De avond, vormgegeven in samenwerking met NOC*NSF, wordt om 19.00 uur afgetrapt door wethouder Stemerdink en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na een korte Presentatie door SenW over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sportverenigingsondersteuning kunnen deelnemers kiezen uit drie inspiratie sessies. Het Sportnetwerkcafé is één van de initiatieven waarmee SenW sportverenigingen en -clubs in de gemeente verbindt en inspireert om het maximale uit hun vereniging te halen!

Programma
19.00 – 19.30 uur   Algemeen deel voor alle deelnemers
19.05 – 19.15 uur   Enthousiaste Ontvangst door wethouder Stemerdink
19.15 – 19.30 uur   Presentatie door SenW over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sportverenigingsondersteuning
19.30 – 21.00 uur   Keuze uit 3 verschillende online Webinars

De drie Webinars om uit te kiezen zijn de volgende:

1. Vrijwilligersmanagement – door Evelyn van der Haar i.s.m. NOC*NSF

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … dat is geen sprookje! Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement. We doen dit door je op creatieve manier te inspireren!

Jan-Willem de Koning (Cartouche) heeft na de sessie ook genoeg inspiratie om mee terug te nemen naar zijn club: “Weer terug naar de basis: persoonlijk contact als werving blijft het meest succesvol!”.
Schrijf je hier in voor deze Webinar

2. Duurzame accommodatie – door Robert den Ouden i.s.m. NOC*NSF

Hoe duurzaam is jouw sportaccommodatie en waar kan jij nog besparen op vaste lasten? Zeker in deze tijd, waarin de inkomsten van verenigingen zwaar onder druk staan, kan het verduurzamen van jouw sportaccommodatie een goede oplossing bieden. Maar waar begin je en hoe krijg je de leden enthousiast? Tijdens het interactieve webinar Duurzame accommodatie gaan we hier verder op in en bespreken we:

– het nut en de noodzaak van verduurzaming
– de verschillende mogelijkheden die voor jou interessant kunnen zijn
– financiering van duurzame investeringen
– mogelijke subsidies
Schrijf je hier in voor deze Webinar

3. Aangepast sportaanbod; iets voor jouw vereniging?! – door: Beweegcoach Soraya Samuels, Combinatiefunctionaris Joyce van der Sloot en gastsprekers vanuit de doelgroep.

Wil jouw sportvereniging open staan voor mensen met een beperking, maar weet je niet waar te beginnen? Wat komt er bij kijken als je aangepast sportaanbod wilt opstarten en voor welke doelgroep kies je? Drie gastsprekers met verschillende beperkingen vertellen je graag wat sporten voor hen betekent en over hun weg hier naar toe.

Soraya Samuels: “Door de verenigingen in gesprek te brengen met de doelgroep over wensen, dingen waar ze tegenaan lopen bij het opzetten van een aangepast sportaanbod, hopen we ze inspireren en te stimuleren een stapje te zetten.”

Er is behoefte aan sportaanbod voor de doelgroep mensen met een beperking. Meld je aan voor deze Webinar en onderzoek of sportaanbod voor mensen met een Licht verstandelijke beperking (LVB), Chronisch zieken waaronder niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Visuele beperking (zicht) of auditieve beperking (gehoor) iets voor jouw vereniging is. Samen gaan we in gesprek en gaan we in op al jullie vragen. We denken graag met jullie mee en kijken we waar we kunnen ondersteunen.
Schrijf je hier in voor deze Webinar

Datum

08 maart 2021
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:00
Categorie
QR code

Reactie verzenden