Open Monumentendag LV

Sport en Welzijn organiseert in samenwerking met Open Monumenten Dag Leidschendam-Voorburg drie leuke activiteiten.

1. Workshop technisch Lego voor kinderen. Bouw je eigen monument en leer over architectuur en waarom een monument een monument is! > schrijf je hier in. 

2. Twee speurtochten in Voorburg, leuk voor het hele gezin! Hier vind je meer info.
De speurtochten leiden je van Huygens’Hofwijck naar het centrum van Voorburg.

3. Ontdek je stad! In samenwerking met Vluchtelingenwerk Leidschendam-Voorburg organiseren we een wandeling langs monumenten in Leidschendam. Hier vind je meer info.

 

In 2020 bleven alle deuren van de prachtige monumenten in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk gesloten voor publiek vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Inmiddels laat het verloop van de pandemie een wat gunstiger beeld zien, zodat de organisatie er vertrouwen in heeft dat er weer veel monumenten opengesteld kunnen worden op zaterdag 11 september a.s. Het landelijk motto is dit jaar ‘Mijn monument is jouw monument’. Deze dag wordt ook gezien als een ‘welkom terug!’ aan het publiek.

Open Monumenten Dag werkt aan diverse activiteiten rondom de openstelling van de monumenten, zoals een muzikaal ‘welkom terug’ op verschillende locaties in de gemeente en leuke activiteiten voor kinderen.

Ook is er een app RouteYou wandel- en fietsroutes samengesteld, die op ieder gewenst moment afgelegd kunnen worden, ook als de Open Monumentendag toch niet door zou kunnen gaan. Via QR-codes zijn de routes te openen op een mobiele telefoon.

Kijk voor alle informatie en inschrijvingen op www.omd-lv.nl.

  

Datum

11 september 2021
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
QR code

Reactie verzenden