Sportieve activiteiten tijdens Beweegweek voor ouderen

Het Ouderenfonds organiseert in de week van 27 t/m 31 mei de Nationale Beweegweek voor ouderen om aandacht te vragen voor het belang van bewegen. Sport en Welzijn organiseert tijdens deze week sportieve activiteiten in Leidschendam-Voorburg speciaal voor deze doelgroep.

Op verschillende locaties kun je meedoen aan activiteiten als aerobic Gym 55+, aqua fit senioren (in het zwembad), wandelingen, jeu de boules, tennis, yoga en tafeltennis. SenW zet zich samen met partners uit de gemeente in om het 55+ sportaanbod onder de aandacht te brengen, tijdens de Nationale Beweegweek voor ouderen, maar vooral ook daarna. Bewegen maakt ouderen niet alleen fysiek, maar ook sociaal sterker.

“We hopen tijdens deze week veel ouderen te zien bij de activiteiten. Het zou heel mooi zijn als ze enthousiast worden over een activiteit en zich aanmelden om het langer te gaan doen. Het leuke aan deze week is dat je diverse sporten kunt uitproberen en kunt kijken wat bij je past.” – Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris SenW.

De locaties van de activiteiten zijn: Woej (De Groene Loper, De Plint, Oranjehoek), Stichting Duivenvoorde, Tennispark Overdam, Zwembad Forum Kwadraat, Fitplaats Voorburg, Sportcentrum de Fluit, Grand Cru’82, De Loopplank en Ons Tolhuis.

Meer informatie en het programma ga naar: www.sportencultuurkaart.net.

 

Bekijk de flyer met het programma

 

Datum

27 - 31 mei 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag
QR code

Reactie verzenden