Sportnetwerkcafé: Heeft jouw club een veilig sportklimaat?

De verenigingsondersteuners van SenW organiseren op maandag 17 april een Sportnetwerkcafé. Uit de vitaliteitsscan kwam naar voren dat  een veilig sportklimaat één van de speerpunten is voor  verenigingen. Het sportnetwerkcafé staat daarom in  het teken van: diversiteit en inclusie. Een belangrijk en actueel thema momenteel in de sport. Het Sportnetwerkcafé vindt plaats bij Forum Sport, Prins Bernhardlaan 242 in Voorburg.

Extra leuk aan dit sportnetwerkcafé is dat er een theatervoorstelling wordt voorgedragen waarin dit thema met veel humor wordt benaderd. De theatervoorstelling is gebaseerd op persoonlijke verhalen van echte mensen. Racisme, homohaat en ongelijke kansen voor meisjes en vrouwen komen helaas nog steeds voor in de sport. Om het gesprek over diversiteit, inclusiviteit, sociale uitsluiting en de pijn van kwetsende uitingen te openen bij verenigingen, hebben de KNVB en theatergezelschap Live Your Story een speciale theatervoorstelling ontwikkeld. De theatervoorstelling is gemaakt voor alle takken van sport. Hoewel racisme en discriminatie serieuze onderwerpen zijn, is de voorstelling niet zwaar, hij zit vol humor. De voorstelling zelf duurt zo’n 35 minuten en is een manier om daarna het gesprek op gang te brengen. Na afloop van de theatervoorstelling vindt er een workshop plaats waarbij er een verdiepingsslag wordt gemaakt over de thema’s als diversiteit en inclusie.

“Het sportnetwerkcafé is het moment waarop sportverenigingen uit de gemeente elkaar ontmoeten, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en kunnen netwerken. We bespreken met elkaar onderwerpen die de sportverenigingen kunnen versterken, verbreden en vernieuwen. Ook de maatschappelijke rol die de sportverenigingen hebben, is onderwerp van gesprek.” – Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris sport bij SenW.

Wethouder van Eekelen trapt de bijeenkomst af en na afloop is er mogelijkheid om te netwerken en verder te praten. Het Sportnetwerkcafé is van 19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.15 uur met avondmaaltijd) en is bedoeld voor bestuurders, trainers, scheidsrechters van alle sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg. Deelname is gratis en deelnemers kunnen zich aanmelden via: www.sportencultuurkaart.net > sportevenementen. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar:  .

Datum

17 april 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:30
QR code

Reactie verzenden