Sportnetwerkcafé: sportieve kansen voor ouderen

We kunnen weer fysiek samenkomen! De verenigingsondersteuners van SenW zijn dan ook erg enthousiast over de komende editie van het Sportnetwerkcafé, die zij op dinsdag 15 maart, in samenwerking met de gemeente en de Kopgroep Sport en Bewegen, organiseren. Vanuit het Lokaal Sportakkoord is er door de Kopgroep voor gekozen om deze bijeenkomst in het teken van ‘Ouderen en Sport’ te plaatsen. Het Sportnetwerkcafé vindt plaats bij voetbalvereniging RKAVV, Sportparkweg 4 in Leidschendam.

Het thema ouderensport, 55+, past goed binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg, er is veel aandacht voor vanuit het Lokaal Sportakkoord en het sportaanbod voor deze doelgroep wordt met enthousiasme gedeeld onder regionale sportvereniging. “Tijdens de samenkomst gaan we ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen in het sportaanbod voor ouderen. Elke verenigingen en/of sportorganisatie kan namelijk, op wat voor manier dan ook, aanbod creëren of bestaand aanbod aanpassen om sporten voor iedereen toegankelijk te maken.” – Joyce van der Sloot, combinatiefunctionaris sport en ouderen en verenigingsondersteuner SenW.

De Kopgroep Sport en Bewegen trapt de meeting af met een oproep om nieuwe leden te werven. Zij zetten zich in om inwoners in de gemeente LV aan het sporten en bewegen te krijgen (en houden). Samen zorgen zij voor verbinding tussen de gestelde doelen uit het Lokaal Sportakkoord en de uitvoering ervan binnen verenigingen. “We doen een oproep aan andere sportverenigingen om aan te sluiten bij de Kopgroep zodat we een zo breed mogelijk sportaanbod kunnen faciliteren voor uiteenlopende doelgroepen binnen de gemeente, denk aan jongeren, ouderen en inclusief sporten.”  – Joyce van der Sloot.

Vervolgens geeft de gemeente een toelichting op het Lokaal Sportakkoord. Er wordt  gesproken over hoe je (nieuwe) plannen m.b.t. dit thema kunt financieren. Daarna komen sportverenigingen die sportmogelijkheden bieden voor ouderen aan het woord, waaronder voetbalvereniging SEV, tennispark Overdam, hockeyvereniging Cartouche en tafeltennisvereniging VVV. Waarna een interactieve ‘creatief denken’ sessie volgt over ouderen en sport. Met deze brainstorm kijk je buiten de bestaande kaders om tot nieuwe inzichten en ideeën rondom dit thema te komen. Aansluitend is er mogelijkheid om te netwerken en verder praten.

Het Sportnetwerkcafé is van 19.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en is bedoeld voor kaderleden en vrijwilligers van de sportverenigingen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via sportencultuurkaart.net. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar:  .

 

Datum

15 maart 2022
Verlopen!

Tijd

18:45 - 21:30
QR code

Reactie verzenden