Vliet Awards 2019

Drie bestaande prijzen in Leidschendam-Voorburg krijgen een gloednieuwe naam: de Vliet Awards. De drie betrokken wethouders, Van Eekelen van cultuur, Rouwendal van welzijn en Stemerdink van sport: “Met de Vliet Awards delen we sportieve successen, waarderen we de inzet van vrijwilligers en zetten we cultuur in de spotlights. Juist door dat onder één naam te doen, geven we onze brede waardering weer”.

Sportprijs, vrijwilligersprijs en cultuurprijs gebundeld

De gemeente wil inwoners die het verschil maken en onze waardering verdienen, één keer per jaar in het zonnetje zetten. Zo zijn ooit de sportprijs, vrijwilligersprijs en de cultuurprijs ontstaan. Met de Vliet Awards worden de drie prijzen onder één naam gebundeld. De wethouders zijn enthousiast: ”We zijn trots op hoe inwoners zich inzetten, maar ook hoe zij anderen inspireren en verbinden. Zij zijn van grote waarde en betekenis in onze samenleving. En verdienen deze prijs van harte.” Donderdag 13 februari 2020 worden de sport- en vrijwilligersprijzen uitgereikt. Op woensdag 12 februari is de feestelijke uitreiking van de cultuurprijs.

Sport- en vrijwilligersprijzen

Voor de sport- en vrijwilligersprijzen kunnen tot en met 30 november kandidaten worden aangemeld. In aanmerking komen mensen die in 2019 het verschil maakten in de sport of juist voor een ander, als vrijwilliger. Voor deze twee thema’s kiest een deskundige jury uit alle aanmeldingen de genomineerden. Van 20 januari tot en met 2 februari 2020 kan het publiek gaan stemmen. Kandidaten aanmelden voor verschillende categorieën kan via www.vlietawards.nl. Hier staan ook de spelregels en de deelnamevoorwaarden per categorie.

Cultuurprijs

De eerste Vliet Awards cultuurprijs wordt een bijzondere, een uniek samenwerkingsverband zal voor het voetlicht worden gebracht. Vanaf 2021 kan net als voor de overige Vliet Awards gestemd worden op kandidaten voor de cultuurprijs.

Samenwerking

Voor de Vliet Awards werken gemeente, Vrijwilligerspunt, SenW en diverse cultuurpartners samen om inwoners in het zonnetje te zetten.

Datum

13 februari 2020
Verlopen!

Locatie

Sportpark Kastelenring
Categorie
QR code