Volop cultuur en sportiviteit in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseert SenW in samenwerking met Goed Bezig! weer leuke sportieve en culturele activiteiten voor kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ze kunnen in de week van 16 tot en met 20 oktober meedoen aan de Sport-In, een rondleiding bij ADO Den Haag, Eiland Escape, Trefbal, Ouder & Kind voorstelling Thuis bij de Koning, Cultuur-In, Roofvogelshow en Levend Stratego. De activiteiten vinden plaats op diverse buiten en binnen locaties in Leidschendam-Voorburg als Playground Corbulopark, Playground Prinsenhof, Sporthal De Fluit, IKEC De Waterlelie, Veur Theater, SenW en zijn geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Op maandag 16 oktober kun je een kijkje nemen bij voetbalvereniging ADO Den Haag en krijg je een rondleiding door het stadion. Je leert meer over de geschiedenis van de club en wat er achter de schermen gebeurt, je komt op plekken waar je niet zomaar kunt komen waaronder de kleedkamer, spelerstunnel, catacomben en de sky lounge.

Bij de Sport-In op dinsdag 17 oktober kunnen kinderen verschillende sporten uitproberen onder de begeleiding van trainers en coaches van sportverenigingen in de gemeente. Het ochtendprogramma is van 9.00 tot 12.00 uur en voor deelnemers in de leeftijd 5 t/m 8 jaar. Het middagprogramma is van 12.15-15.00 uur voor kids van 9 t/m 12 jaar. De sport-In is elke editie weer een drukbezochte sportieve dag, bij deze editie kun je o.a. volleyballen, badmintonnen, softballen, voetballen en tennissen. Sportverenigingen SEV, Orbiton, TC Amie, Catch en Volevo verzorgen de sportieve begeleiding.

Op woensdag 18 oktober kun je in de ochtend een potje trefbal spelen tussen 10.00-12.00 uur. In de middag kan je meedoen aan de Eiland Escape, waarbij je gestrand bent op een eiland en samen met je team moet proberen te ontsnappen. Wil je liever cultuur proeven dan kun je op deze dag ook samen met je ouders of opa en oma naar de Theatervoorstelling Deep deep, Thuis bij de koning.

Bij de Cultuur-In op donderdag 19 oktober kun je meedoen aan verschillende workshops als Bollywood dansen, dieren knutselen en kennis maken met exotische insecten, reptielen en amfibieën.

Op vrijdag 20 oktober is de Roofvogelshow en kun je kennis maken met vogels als uilen, buizerds, valken, gieren, arenden en tropische vogels of speel mee met Levend Stratego.

Met een allround aanbod aan sportieve, creatieve en culturele activiteiten wil de organisatie kinderen een leuke en actieve vakantie bezorgen, met voor ieder wat wils. “We hebben er weer heel veel zin in om kinderen te verwelkomen bij onze activiteiten en we hopen dat ze mooie dingen ontdekken, zichzelf ontwikkelen en lekker bezig zijn. Ze hoeven zich in ieder geval niet te vervelen!” Martijn de Zoete, combinatiefunctionaris SenW.

Kinderen moeten online aangemeld worden via: www.senw-lv.nl/evenementen. Hier vind je ook het overzicht van alles wat er te doen is met meer informatie per event. Eventuele inhoudelijke vragen kunnen per mail gesteld worden via . De organisatie houdt de volgende normen en waarden aan: meedoen is belangrijker dan winnen, plezier maken staat voorop, probeer en leer en gaan respectvol met elkaar om.

Wil jij weten wat voor leuke sportieve en culturele activiteiten er gedurende het jaar georganiseerd worden? Check dan de vernieuwde website van de Sport en Cultuurkaart www.sportencultuurkaart.net.

Datum

16 - 20 oktober 2023
Verlopen!
QR code

Reactie verzenden