G-Sportdag 2022: iedereen was blij en gelukkig!

Nieuwsbericht - 19 september 2022
Sporten is voor iedereen. Dit bleek wel tijdens de eerste G-Sportdag op zondag 4 september. Deze dag was speciaal voor inwoners met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking uit de regio Haaglanden. Vanuit Leidschendam-Voorburg waren er 18 deelnemers aanwezig, van wie 10 uit Stichting Hethuis in Leidschendam. Tessa (21) en begeleider Stan spreken beiden vol enthousiasme over de goed georganiseerde en gezellige dag.

Tessa woont sinds 1,5 jaar in Hethuis en is een sportieve dame die veel plezier haalt uit voetballen. De G-Sportdag was een feestje voor haar. Naast dat ze veel bekenden tegenkwam uit de regio heeft ze ook andere sporten dan voetbal kunnen ontdekken. Tessa: “We hebben meegedaan aan voetbal, korfbal, bootcamp, hockey en dans. Ik vond het voetballen en touwtrekken het allerleukst”. Hethuis had 2 voetbalteams van 5 personen waarmee ze tegen andere teams uit de regio speelden. “Ons team heeft met 9-1 gewonnen. We waren de beste, daardoor waren we zo blij!”, aldus een enthousiaste Tessa.

Ook begeleider Stan is erg te spreken over de eerste G-Sportdag in de regio: “Elke vrijdag verzorgen wij een dagbesteding in het teken van sport voor onze cliënten in het Hethuis. Bewegen en sporten is namelijk belangrijk, juist ook voor mensen met een beperking. De G-Sportdag is daar een mooie aanvulling op. Het was uitstekend georganiseerd en dankzij de hulp van vrijwilligers kregen alle cliënten optimale aandacht. De jongeren gingen volledig op in de diverse sportactiviteiten en je ziet dat ze vaak meer kunnen dan ze zelf denken. Elke overwinning werd groots gevierd, voor begeleiders en ouders extra genieten!”

De G-Sportdag is voortgekomen uit de samenwerking ‘Inclusief sporten en bewegen regio Haaglanden’ waar alle gemeenten in regio Haaglanden aan deelnemen. Het was een sportieve, maar vooral gezellige dag bij korfbalvereniging Refleks in Rijswijk. Er waren meer dan 100 deelnemers met ruim 45 vrijwilligers en begeleiders. Namens Leidschendam-Voorburg was ook wethouder sport, Astrid van Eekelen aanwezig: “De G-Sportdag was een prachtige dag, voor zowel sporters als voor begeleiders en ouders. Sporten en bewegen is belangrijk om gezond en vitaal te blijven en gelukkig heeft onze gemeente een breed aanbod in aangepast sporten. Iedereen is welkom dus meld je vooral aan bij één van onze verenigingen als je geïnspireerd bent door jongeren zoals Tessa!”

Meer weten over sporten met een beperking? Kijk op www.unieksporten.nl

 

Credits/Fotograaf: G-Sportdag 2022
Copyright: gemeente Leidschendam-Voorburg (origineel bericht: www.lv.nl/g-sportdag-2022-iedereen-was-blij-en-gelukkig