G-sportdag weer groot succes!

Nieuwsbericht - 27 november 2023

Op zondag 26 november was de jaarlijkse G-sportdag, dit keer in de Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag. Deelnemers deden enthousiast mee aan zeven verschillende sporten, waaronder korfbal, badminton, judo, kickboksen, dansen en nog meer. De sportieve dag werd georganiseerd door het samenwerkingsverband voor inclusief Sporten en Bewegen in de Regio Haaglanden.

De G-sportdag was een groot succes, te zien aan de blije gezichten van de deelnemers. “Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe de deelnemers genieten van het sporten en het samenzijn en het is zo belangrijk dat we deze dag organiseren. We hopen zoveel mogelijk sportverenigingen te stimuleren om ook aangepast sporten op te nemen in hun sportieve aanbod.” – Bente de Haan, combinatie-functionaris aangepast sporten SenW.

Tien gemeenten uit de regio Haaglanden hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk de werkgroep ‘Inclusief Sporten en Bewegen’ opgezet. Iedere gemeenten is vertegenwoordigd door minimaal één professional werkzaam met of voor LVB. De deelnemende gemeenten zijn: Rijswijk, Den Haag, Delft, Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland en Wassenaar.

Na onderzoek is gebleken dat meerdere gemeenten binnen Haaglanden dezelfde soort sporten aanbieden op het gebied van G-sporten. Gezien in sommige gemeenten de doelgroep niet heel groot is, zijn teams klein binnen een gemeente. Met de werkgroep ‘Inclusief Sporten en Bewegen’ willen wij versnippering tegengaan en meer met elkaar gaan samenwerken om de doelgroep beter te kunnen bedienen en begeleiden.

Benieuwd wat er aan aangepast sportaanbod in de gemeente Leidschendam-Voorburg en aangrenzende gemeenten te doen is? Kijk dan hier en vind met de sportzoeker een sport die bij jou past.

Bekijk de after movie: