Gezellig druk op Zomerfeesten in Bovenveen en De Heuvel – Prinsenhof

Nieuwsbericht - 6 juli 2023

Het was gezellig druk op de Zomerfeesten in Leidschendam en Voorburg met zo’n 250 bezoekers per evenement. Woensdag 21 juni werd bij het Jan Mulderplein in Voorburg Bovenveen het eerste Zomerfeest georganiseerd met leuke activiteiten als streetdance, sport en spel, KidsClub, bootcamp, kickboksen, stoepranden en voetbal. Een week later op woensdag 28 juni werd het Zomerfeest in Leidschendam gehouden in de Heuvel – Prinsenhof bij SenW. Ook hier waren allemaal leuke dingen te doen waaronder een stormbaan, schminken, pleinsport, knutselen, circus workshop en de smoothie fiets.

Ieder jaar worden aan het einde van het schooljaar de Zomerfeesten georganiseerd door de buurtcoaches van SenW ter afsluiting van de Brede School activiteiten. Zij kijken vol trots en met plezier terug op de twee geslaagde middagen. De sfeer was goed en het weer zat mee. Het waren stralende dagen waarop kinderen en hun genoten van de leuke dingen die ze konden doen.

“Het is echt een feestje voor de buurt, ik vind het heel leuk dat jullie dit organiseren”. – buurtbewoner en ouder. “Ik kan gewoon niet kiezen wat ik wil doen, het is allemaal zo leuk”. En “Ik heb me laten schminken. Kijk, ik ben een slang… eng hè?” – deelnemende kinderen.

De jongerenwerkers van SenW waren ook aanwezig bij het Zomerfeest in Voorburg om hun activiteiten onder de aandacht te brengen en de wijkagenten kwamen ook langs voor een praatje met de inwoners. Samen met de samenwerkingspartners zijn de Zomerfeesten een succes geworden.