Gezellige Burendag 2020 in Wijk Prinsenhof!

Nieuwsbericht - 8 oktober 2020

Ook met slecht weer kun je buiten een top-middag hebben! Dat hebben we bewezen tijdens de Burendag 2020 op 26 september in de wijk Prinsenhof bij de nieuwe Loopplank. Om de Burendag toch door te kunnen laten gaan heeft het Team Social Work van SenW samen met actieve buurtbewoonster Haimanot Belay de handen ineengeslagen. Zij verzorgde een bijzondere Ethiopische koffieceremonie. Ook de steun van Stichting Vlietwensen heeft deze mooie dag mogelijk gemaakt.

Naast de zeer indrukwekkende koffieceremonie van Haimanot Belay heeft het team samen met een aantal bewoners uit de wijk en onze trots (taalstagiaire Zakaria) de BBQ verzorgd. Omdat we het aantal aanwezigen wilden beperken is er gekozen om één dag van tevoren een paar vaste deelnemers van de reguliere activiteiten (zoals project Ouders van de Wijk) te bellen. Dit zorgde ervoor dat we Burendag met 40 mensen konden vieren.

Het was werkelijk geweldig! Kinderen hebben gespeeld op de aangrenzende sportvelden, de vaders hebben zich ontfermd over de BBQ en de moeders hebben de moestuin bezocht en elkaar voorzien van heerlijke recepten. Deze recepten gaan we zodra het weer kan samen met de moeders bereiden in de “Loopplank”. Uiteraard zal dan ook de wijk worden uitgenodigd om hiervan te genieten. Kortom: zelfs een combinatie van Corona en het slechte weer heeft ons er niet van weerhouden “Burendag 2020” te vieren!