Gezelligheid en leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie

Nieuwsbericht - 9 januari 2023

Kinderen en jongeren konden in de kerstvakantie meedoen aan verschillende activiteiten In Leidschendam-Voorburg en Stompijk. Twee weken lang organiseerden de buurtcoaches en jongerenwerkers van SenW uiteenlopende activiteiten om sportief en creatief bezig te zijn en lekker te ontspannen.

Er werd door de jongere kids enthousiast meegedaan aan Winterhangers maken, Sportspeeltuin, Nieuwjaarskaarten maken, Springloop, Trefbal en de eerste editie van het Oliebollen Zaalvoetbaltoernooi. Deelnemer over het Oliebollentoernooi: “Echt tof dat je elke keer bij iemand anders in een team zit, daarom moet je extra je best doen.” Ouder van deelnemer over trefbal: “Superleuk georganiseerd en leuk om te zien hoe jullie je inzetten voor de kinderen. Mijn zoon vindt trefbal zo onwijs leuk om te doen!’’.

Jongeren hebben zich goed vermaakt met Escaperoom en Laser gamen, een filmavond met spelletjes & pizza, bowlen & snacks, een open inloop op Oudejaarsdag met spelletjes en oliebollen en ze gingen kickboksend het nieuwe jaar in.

Het doel was om de jonge inwoners samen te brengen met plezier, ontspanning, beweging en creativiteit en om sociale ontwikkeling te prikkelen. De buurtcoaches en jongerenwerkers kijken terug op twee geslaagde weken.

Sport en Welzijn organiseerde de bezigheden in samenwerking met Goed Bezig!. Speciale dank aan alle hulpouders en de partners die deze vakantie activiteiten mede mogelijk hebben gemaakt: Stichting Groen en Geluk, Volevo, Sportfondsen, Jacqueline van Duijne, Dirk Supermarkten, IKEC De Waterlelie en OBS De Parachute.