Gezonde start van het nieuwe jaar voor ouderen

Nieuwsbericht - 12 januari 2024

Donderdag 4 januari was de Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers uit Leidschendam-Voorburg. Zij namen deel aan verschillende sportieve en culturele activiteiten bij Sporthal en Zwembad de Fluit en bij Jeu de Boules vereniging Grand Cru’82.

Vijftig ouderen deden mee. De dag werd gestart met een gezamenlijke warming-up waarna het ochtendprogramma volgde met activiteiten als zwemmen, cognitieve fitness en yoga. Daarna was er een gezamenlijke lunch en kwam iedereen bij elkaar. Het middagprogramma bestond uit jeu de boules, tekenen en ook weer cognitieve fitness en yoga. Er waren verschillende verenigingen en aanbieders aanwezig om leuke workshops en activiteiten te geven. Deelnemers konden zelf kiezen waar ze aan mee wilden doen.

Het is voor iedereen belangrijk om fysiek en mentaal fit te blijven en in sociale behoeften te voorzien, zeker voor deze doelgroep is dit van belang en niet altijd even makkelijk. Om deze reden wordt de Sport en Cultuurproeverij zo’n twee keer per jaar georganiseerd, naast andere events speciaal voor 55-plussers. Met dit evenement wil de organisatie de oudere inwoners stimuleren om actief te blijven zowel geestelijk als lichamelijk, het sociale element is daarbij ook essentieel.

De proeverij is een initiatief van CreActief 55+, één van de projecten van SenW om het welzijn van 55-plussers te bevorderen en werd in samenwerking met Sportfondsen georganiseerd. Deelnemers konden gebruik maken van gratis vervoer vanaf de drie Woej Locaties.

Foto’s: Wilfied van den Eijnden (Wilfried4Foto)