Goede start van het nieuwe jaar met de Sport en Cultuurproeverij voor 55-plussers

Nieuwsbericht - 9 januari 2023

Op donderdag 5 januari 2023 deden meer dan zestig actieve 55-plussers mee aan de Sport en Cultuurproeverij bij Sportcentrum Forum Kwadraat en het Ludens Theater in Voorburg. CreActief 55+, een initiatief van SenW, organiseerde deze dag in samenwerking met Sportfondsen, speciaal voor de inwoners van 55 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg. Zij konden gratis meedoen.

 

De dag werd gestart met Ouderengym en een gezamenlijke warming-up. Daarna hadden deelnemers de keuze uit verschillende activiteiten als Badminton, Volleybal, 50+ workout, Oudersoos & banenzwemmen, Ouderengym, Lunchconcert, Creatieve workshop en er was informatie over het Vrijwilligerspunt. Aan het einde van de dag stond er een goed gevulde goodie bag klaar voor elke deelnemer.

De sportieve activiteiten werden gehouden in Sportcentrum Forum Kwadraat, in de sporthal, het zwembad en bij sportschool Kenny Evers. De kantineruimte werd gebruikt voor de creatieve workshop en het Vrijwilligerspunt van LV voor elkaar. Deelnemers hebben daar ook lekker geluncht. In het Ludens Theater konden deelnemers een kijkje nemen bij het culturele aanbod dat zij hebben.

Het was een goede start van 2023. Sporten is goed voor je gezondheid en 55-plussers konden op een leuke manier kennis maken met het diverse aanbod voor deze doelgroep in de gemeente. Cultuur en creatief bezig zijn is goed voor de ontspanning en geest. Daarnaast heeft de Proeverij een belangrijk sociaal element. Samenkomen en nieuwe mensen leren kennen met de verbinding van interesses met verschillende activiteiten en samen eten. Het enthousiasme van deelnemers blijkt uit de volgende quotes: “Bedankt voor de goede verzorging, het was goed geregeld allemaal. Zeker voor herhaling vatbaar!”, “Dit moeten jullie echt vaker doen, het was geweldig, dankjewel!” en “Superleuk! Ik leer eindelijk wat Voorburgers kennen.”

Speciale dank gaat uit naar LV Gymnastics, Volevo, BCV badminton, Sportschool Kenny Evers, Forum Kwadraat, Ludens Theater, Hobby Cirkel, LV voor elkaar voor hun bijdrage aan het programma.