Grote aanloop bij inzamelingsactie Oekraïense School

Nieuwsbericht - 15 maart 2022

Afgelopen weekend was het een komen en gaan van mensen bij de Oekraïense School in Voorburg. Burgemeester Bijl kwam ook langs om te kijken wat er leeft in de Oekraïense gemeenschap.

Er was een enorme toeloop van mensen uit Oekraïne die in Nederland wonen. De burgemeester kreeg een rondleiding door het gebouw en sprak met Oleksandra Faryma de directeur van de school en Oleksandra Khokhla, voorzitter van de Stichting Oekraïne Culturalis. Mensen hebben behoefte om elkaar te ontmoeten en samen te kijken wat ze kunnen doen om hun landgenoten te helpen.

Normaal is het gezellig druk, maar nu kwamen veel mensen zich inschrijven op de school. Elke zaterdag worden er op de Oekraïense school cultuurlessen gegeven aan Oekraïense kinderen uit heel Nederland. “We zijn blij om te zien dat er zoveel belangstelling is voor onze lessen, we gaan kijken hoe we invulling kunnen geven aan de 100 extra inschrijvingen die we zaterdag hebben binnengekregen. Er zullen nog wel meer aanmeldingen volgende de komende tijd denk ik. We gaan op zoek naar mogelijkheden.” – Oleksandra, Oekraïense School.

Inzamelingsactie
De inzamelingsactie is een groot succes. Er zijn al 266 dozen met hulpgoederen ingezameld, gesorteerd en per item in dozen verpakt. 65 dozen zijn al naar Oekraïne gebracht en deze week volgen nog 201 dozen.

Wat is er nog nodig
EHBO dozen, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, luiers, babyvoeding, sanitaire artikelen (maandverband, shampoo, zeep), kaarsen, lampen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.).

Let op: er is geen behoefte aan kleding, speelgoed, kinderzitjes. (ondanks de goede bedoelingen kwamen mensen dit toch vaak brengen)

Inzamellocaties
Op de volgende locaties kunnen hulpgoederen afgegeven worden:

Oekraïense School
Locatie Sport en Welzijn FS
Fransstraat 16 Voorburg
Zaterdag tussen 11.30 en 14.00 uur

Woej
Wijk en Dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2, Voorburg
Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur

Sport en Welzijn
Wijkaccommodatie D4
Dobbelaan 4, Leidschendam
Werkdagen tussen 09.30 en 16.00 uur