Handleiding GRAS

Beste ouders,

De Brede School is een gratis naschools aanbod waar kinderen kunnen ontdekken en ervaren. Binnen de Brede School willen wij kinderen kennis laten maken met sport, dans, kunst, techniek, weerbaarheid, taal, spel, fiets en maatschappelijke lessen. Elk schooljaar zijn er vier Brede School blokken waar kinderen zich voor verschillende activiteiten kunnen aanmelden (er zit geen limiet op het aantal waarvoor je je kan inschrijven). Voorafgaand aan elk blok worden er flyers uitgedeeld op school. Staat er wat leuks op de flyer? Meld je kind dan aan via de Brede School site via www.bredeschool-lv.nl.

Aanmelden voor een activiteit is vrij eenvoudig maar voordat je dit kan doen moet je een account maken als ouder en je kind(eren) toevoegen. Hierna kan je je kinderen aanmelden voor alle activiteiten. Hoe je een account maakt wordt hieronder in een stappenplan uitgelegd. Wij hopen jullie allemaal terug te zien in de Brede School!

Alvast bedankt en succes.
De buurtcoaches van Sport en Welzijn

Wat is GRAS?

Gras staat voor Gebruikers Registratie en Activiteiten Systeem. Dit systeem wordt door diverse brede scholen in Nederland gebruikt. In dit systeem plaatsen de buurtcoaches activiteiten in hun wijk. Het systeem is geïntegreerd in de website van SenW LV. Op deze manier kunnen kinderen zich gemakkelijk online aanmelden voor de activiteiten en bevindt alles zich binnen de vertrouwde en herkenbare SenW omgeving.

GRAS als ouder

Als ouder werkt GRAS als volgt. Ga naar www.bredeschool-lv.nl en kies ‘Mijn account’. Kies vervolgens voor ‘maak een account aan’ om je te registeren. LET OP: je maakt een account onder de naam van jou als ouder en voegt later 1 of meerdere kinderen toe.

1. Kind account toevoegen
Voordat een ouder zijn of haar kind kan aanmelden voor een activiteit, moet een account worden aangemaakt voor dit kind. Klik op “Voeg een kind toe”. Vul hier de voornaam, achternaam, geboortedatum, groep en eventueel wat extra informatie in. Klik op Toevoegen.

2. Activiteitenoverzicht
Via www.bredeschool-lv.nl kom je op bijgaand kaartje. Als je de wijk hebt gekozen kom je op het activiteitenoverzicht. Hier kunnen ouders kijken wat voor activiteiten er zijn voor hun kind(eren).

Per activiteit worden de details weergegeven, zoals de locatie, de datum en tijd en een beschrijving van de activiteit. Klik op Lees meer voor nog meer informatie. Vervolgens opent een pagina met alle details van de activiteit.

Hier kan de ouder zijn of haar kind aanmelden voor een activiteit. Klik op een activiteit. Selecteer het kind dat naar deze activiteit wil gaan. Geef vervolgens ook aan wat het kind doet na de activiteit: gaat het zelf naar huis, wordt het opgehaald of gaat hij naar de BSO? De docent weet dan waar hij aan toe is. Klik vervolgens op aanmelden. Uw kind is nu aangemeld voor de activiteit.

Let Op! Dit betekent niet dat uw kind gelijk kan deelnemen. De buurtcoach maakt de indeling. U ontvangt een mail zodra de inschrijving definitief is.

3. Mijn inschrijvingen
Onder dit kopje kunnen ouders inzien waarvoor zij hun kind(eren) hebben ingeschreven. Eventueel kunnen ze hier ook een aanmelding annuleren. Per activiteit wordt het volgende weergegeven:

  • Welk kind ingeschreven is
  • Welke activiteit het om gaat
  • Of het kind na de activiteit naar de BSO gaat, hier kan de ouder ook intypen welke BSO zijn kind naartoe gaat.

4. Profiel wijzigen
Hier kan de ouder zijn profiel aanpassen. Er zijn vier mogelijkheden:

  • Het eigen profiel aanpassen (naam, adres, nummer)
  • Het e-mailadres wijzigen
  • Het wachtwoord wijzigen
  • De kind gegevens aanpassen (naam, geboortedatum, groep, extra info).

5. Media
Docenten kunnen foto’s en video’s uploaden van de activiteit. Deze kan de ouder hier inzien. Op deze pagina staat een overzicht met alle activiteiten en een linkje naar de bijbehorende foto’s en filmpjes. Ook staat erbij welk kind heeft meegedaan aan deze activiteit.

6. Uitloggen
Hier kan de ouder uitloggen.

GRAS

GRAS is een initiatief van 2makeITwork.

kaart

Agenda Jongerenwerk

Geen evenementen gevonden!