Healthy Sisters zorgen voor een gezonde middag in Leidschendam!

Nieuwsbericht - 24 september 2020

Deze Marokkaans-Nederlandse zussen Rachida en Najima zijn bekende influencers en bekend als de Healthy Sisters. Ze leven zelf gezond en inspireren anderen via Facebook, Instagram en YouTube. De Healthy Sisters zijn ambassadeurs van Goed Bezig!, het programma in Leidschendam-Voorburg dat zorgt voor een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Ook stond de hele maand een gezonde leefstijl in het zonnetje bij het Jongeren Advies Punt (JAP) van SenW. Deze inspirerende middag was voor tieners, jongeren en ouders. Miriam Blom van Goed Bezig!: “Het was een hele eer om deze zussen te horen spreken. Vooral de tienermeisjes hingen aan hun lippen”.

Jongeren en ouders uit de Prinsenhof kregen in de tuin van de Loopplank een bezoek van de zussen Rachida en Najima. De zussen bespraken de ontbijtgewoonten met de groep en hadden een quiz voor de bezoekers met hun eigen kookboek als hoofdprijs. Daarna heeft een groep ouders in en rond de wijk gewandeld. Twee openbare tapkranen werden bezocht en de dames zagen dat er schoon drinkwater uit deze pompen komt. Er werden gesprekken gevoerd in alle talen en iedereen was verrast hoe mooi groen Leidschendam Noord is.

Op de Dobbelaan stond een grote groep tieners met spanning te wachten op de zussen. Daar vertelde Najima haar levensverhaal, over haar overgewicht en hoe ze met een gezonde leefstijl op gezond gewicht is gekomen.

Wethouder Stemerdink kwam ook langs en zij ging springtouwen met de kinderen. Het was tenslotte ook nog Nationale Sportweek; de week waarin we extra aandacht vragen voor het belang voor sport en bewegen. Elke dag bewegen is ook een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Alle deelnemers werden de gehele middag voorzien van fruit en smaakwater. Er werd een quiz gedaan en de winnaars ontvingen een boek van de Healthy Sisters, een bidon of groentebakje. Ikrame Akkouh (jongerenwerker SenW) vertelt: ” Voor de jongeren was het echt een wake up call die ze niet snel zullen vergeten en het springtouwen gaan ze zeker vaker doen”.