Heerlijk weer en leuke activiteiten voor kids en jongeren tijdens de herfstvakantie

Nieuwsbericht - 4 november 2022

Tijdens een zonnige herfstvakantie hebben kinderen en jongeren vol enthousiasme meegedaan aan de herfstvakantie activiteiten. Van maandag t/m vrijdag waren er dagelijks leuke dingen te doen, zowel sportief als creatief. Met de Sport-In, Cultuur-In, Lasergamen, Ultimate Ninja Warrior, Wijk sportmiddag, Sportspeeltuin, Sport en Spel, Pimp je pompoen en de ouder en kind voorstelling kijkt SenW terug op een zeer geslaagde week met veel blije kindergezichten.

Het aanbod aan activiteiten was uitgebreid, ook de jongeren hebben zich goed vermaakt met Halloween activiteiten als spookhuis, griezelfilmavond, pompoen versieren en gruwel make-up art. Daarnaast was er ook een uitje naar The Mall met bowlen en een workshop met mysterie guest over ‘normen en waarden’.

Voor de allerkleinsten was er o.a. de ouder kind voorstelling en deze werd goed ontvangen met enthousiaste reacties van ouders en kinderen: “Ik vond het echt zo onwijs gaaf, vooral de liedjes waren heel leuk. Mijn kind heeft heel de voorstelling gestaan en gedanst, het was helemaal top.”

Het doel was om de jonge inwoners samen te brengen met plezier, ontspanning, beweging en creativiteit als gemene deler in een leerrijke omgeving en dat is gelukt. “Het was gaaf om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden tijdens de activiteiten, dat maakt dit werk zo dankbaar”. – Tessa van der Linden – Buurtcoach SenW. “We hebben echt genoten met de jongeren en alle leuke dingen die we hebben gedaan, je zag dat zij het ook echt naar hun zin hadden. En er deden ook veel meiden mee, gezellig!” – Veronique Ras – jongerenwerker SenW.

Uit de volgende quotes blijkt het enthousiasme van de deelnemers:
“Dit is pas de eerste activiteit van de week en het is zo leuk! Ik ga bijna elke dag meedoen met de vakantieactiviteiten”.
“Ik heb gewoon een Ninja diploma! Ik ben zo blij!”
“Wij gaan niet zo vaak op vakantie, dus dat ik dit kan doen maakt mijn vakantie echt zo veel leuker, het is echt gezellig.”

Sport en Welzijn organiseerde de bezigheden in samenwerking met Goed Bezig!. Speciale dank aan alle hulpouders en de partners die deze vakantie activiteiten mede mogelijk hebben gemaakt: EHC , Catch, VOLEVO, Ren4Sport, SEV, Westvliet Judo, Grand Cru’82, LV-Boxing, BC Orbiton, Sportfondsen, SnapWillum, LV Gymnastics, Creasi, Dans aan de Vliet, Stichting Groen en Geluk, DeepDeep, Het Veur Theater.