Herfstwandeling ‘nostalgie langs de vliet’ verplaatst naar 10 november

Nieuwsbericht - 6 november 2023

De herfstwandeling van vrijdag 27 oktober kon niet doorgegaan vanwege het weer. Deze wordt verplaatst naar vrijdag 10 november, de route start vanaf Voetbalvereniging SEV, een gezellig voetbalvereniging bij Sportpark Kastelenring en gaat verder richting Voorschoten. De organisatie van SenW heeft een alternatief programma aangeboden, in plaats van de wandeling hebben de deelnemers genoten van een bezoek aan Vlinders aan de Vliet.

Tijdens de sportieve herfstwandeling op 10 november kom je langs culturele en kunstige bezienswaardigheden in Leidschendam en Voorschoten. Het is een leuke combinatie van cultuur en bewegen. Zoals bij elke CreActief activiteit staat hier ook de combinatie van sport en cultuur centraal. Je komt meer te weten over de culturele omgeving terwijl je in beweging bent. Geniet van de prachtige natuur in de tuinen van Kasteel Duivenvoorde. Voor fanatiekelingen kan de route extra sportief worden gemaakt met beweegoefeningen, die toegevoegd zijn aan de route. Na de wandeling is er een kopje koffie of thee.

Wandelen is belangrijk om lichamelijk en mentaal gezond te blijven en bewegen in de buitenlucht is heel erg gezond. Je kunt ervoor kiezen om alleen mee te doen of om samen met anderen te lopen. Een praatje met medewandelaars levert leuke gesprekken en kennismakingen op. Wandel je graag samen, maar heb je geen wandelmaatje? Laat het weten aan de organisatie, dan kun je worden gekoppeld. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes, een kortere en een langere variant. De kortere wandeling van ca. 4 km start om 13.15 uur. De langere variant van ca. 6.5 en 8.5 km start om 13.00 uur.

De organisatie vraagt deelnemers om mee te nemen: stevige wandelschoenen, makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen. Daarnaast is het handig om een telefoon mee te nemen die QR codes kan scannen voor extra informatie over de route. De start (en eind) locatie is bij Sportparkweg 4, 2263 SX Leidschendam.

Je kunt je aanmelden via de website van Sport en Cultuurkaart, www.sportencultuurkaart.net.

‘’Wij vonden het heel jammer dat de wandeling niet door kon gaan i.v.m. het weer. Gelukkig konden wij een alternatief programma aanbieden, waarbij deelnemers gratis een bezoek konden brengen aan Vlinders aan de Vliet. Zo hebben ze alsnog een leuke middag gehad en hebben ze genoten van de sfeer van de Midden-Amerikaanse jungle met prachtige vlinders.’’ – Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris SenW.