Huiskamer-oefeningen houden u fit!

Nieuwsbericht - 22 juni 2020

De projectgroep ouderengym in Leidschendam-Voorburg is voor haar deelnemers een leuk initiatief gestart. Zij kunnen met een weerstandsband (Dynaband) en instructiefolder vanuit hun eigen huiskamer oefeningen doen om fit te blijven. Door de coronacrisis kwam van alles stil te liggen. Zo ook de ouderengym op de verschillende locaties.

Door de docenten van de gym is met de deelnemers gebeld om even gezellig te kletsen en te vragen hoe zij met de lockdown omgingen. Ook werd gevraagd waar hun behoefte lag in deze gekke periode. Hier kwam uit dat de deelnemers niet helemaal stilzaten en regelmatig een rondje gingen lopen. Ook deden zij zelfstandig de oefeningen van de gym thuis, maar gaven daarbij aan behoefte te hebben aan ondersteuning.

 

Blijf met ons lekker in beweging!
Er is daarom een folder ontworpen met daarin zes oefeningen met de Dynaband. Deze worden stap voor stap uitgelegd. Samen met een gratis weerstandsband is deze als een sportief cadeautje in de brievenbus van geïnteresseerden gegooid. Zo kan iedereen vanuit de huiskamer meedoen!

Ouderengym
De ouderengym houd je fit vanuit de huiskamer of op een van ­onze locaties. Inmiddels zijn er ontwikkelingen om de groepslessen te kunnen aanbieden op buitenlocaties. Wij geven hier binnenkort een nieuwe update over. We kijken er enorm naar uit om iedereen weer te zien. Kijk voor meer informatie over de Ouderengym op: www.senw-lv.nl/ouderen.