Inloopochtenden voor Oekraïense vluchtelingen

Nieuwsbericht - 25 april 2022

Op vrijdag 29 april organiseert Sport en Welzijn bij Forum Sport een inloopochtend met verschillende activiteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Tijdens deze ochtend kunnen zij samenkomen, sociale contacten opdoen en vragen stellen aan de aanwezige instanties en verenigingen. Daarnaast kunnen ze kennis maken met het sportieve, culturele en creatieve aanbod in de gemeente Leidschendam-Voorburg en zich inschrijven voor een activiteit of sport.

De inloop is van 9.00 tot 12.00 uur en bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn tolken aanwezig die kunnen helpen met vertalen. Er zijn verschillende partijen aanwezig zoals Vluchtelingenwerk, het Voorburgs Opera koor, de Oekraïense School, Voetbalvereniging SEV en de Gemeente Leidschendam-Voorburg. De ochtend is bedoeld om samen te komen, iets leuks te doen en elkaar te ontmoeten en ondersteunen.

Verenigingen zijn nog welkom om een clinic of activiteit aan te bieden. De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar voor het aanbieden van activiteiten. Voor meer info en het aanmelden van een activiteit kan contact worden opgenomen met Henk van Dorp van SenW: .

Deze eenmalige inloopochtend krijgt een vervolg in de vorm van Sociaal en Sport Ontmoetingsochtenden in samenwerking met Forum Sport. Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen tijdens deze ochtenden samenkomen, elkaar ontmoeten en steun vinden. Ook voor Oekraïense mensen en hun kinderen is het belangrijk om weer ritme in hun dag krijgen en contact te hebben met leeftijdgenootjes. Omdat zij hier nog niet allemaal naar school kunnen, worden er de komende tijd extra activiteiten voor hen georganiseerd. Daarom verzorgt SenW de Sociaal en Sport Ontmoetingsochtenden voor Oekraïense ouders en kinderen. Kinderen kunnen hier onder begeleiding spelletjes en activiteiten doen, terwijl hun ouders in de kantine met elkaar kunnen bijpraten.

De open inloopochtenden zijn elke maandag en vrijdag van 2 mei t/m 3 juni, tussen 10.00 en 12.00 uur bij Forum Sport, sportpark t Loo, Prins Bernhardlaan 242 Voorburg. Wil je weten welke activiteiten er nog meer zijn voor kinderen? Neem dan contact op met ons via 070-763 0606 of