Jonge meiden koken samen met vrouwelijke raadsleden

Nieuwsbericht - 6 november 2023

Woensdagavond 1 november kwamen jonge meiden en vrouwelijke raadsleden van de gemeente samen op de Fransstraat in Voorburg om te gaan koken met tajines.

De meiden werden gekoppeld aan de raadsleden en gingen samen aan de slag met het bereiden van lekkere gerechten. Tijdens het koken gingen ze met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen. De meiden hadden vragen en thema’s voorbereid en konden goed aangeven waar ze over wilden praten. De raadsleden waren heel blij met de input en de waardevolle gesprekken. Ze hebben kunnen uitleggen hoe het gaat om dingen te regelen in een gemeente. Het idee is dat er een vervolg komt waarbij de jonge meiden een bezoek brengen aan de raadsleden bij de gemeente en de gesprekken daar voortzetten. Zo leren ze meer over de gemeente en hoe het werkt.

De avond is geïnitieerd vanuit Meidenwerk van de jongerenwerkers van SenW. “Wij kijken terug op een geslaagde avond, het was zo leuk om te zien dat ze echt connectie met elkaar maakten en gesprekken aangingen. Mooi ook om te zien hoe ze elkaar enthousiasmeerden. Het is geweldig dat we zijn uitgenodigd om binnenkort een kijkje te nemen in de raadzaal!” – Geeta Sewradj, jongerenwerk SenW en JAP.