Jongeren kunnen gruwelen en griezelen in de herfstvakantie

Nieuwsbericht - 20 oktober 2022

Ook voor jongeren in Leidschendam-Voorburg zijn er in de herfstvakantie leuke activiteiten te doen bij SenW. Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober zijn jongeren vanaf 12 jaar elke middag welkom om mee te doen aan activiteiten als bowlen en snacks, graffiti workshop, Halloween middag, movie night en een workshop met mysterie guest.

Ontspanning, samenzijn en plezier maken daar draait het om, dat is ook belangrijk voor deze jongeren. “Vakantie staat voor ontspanning en leuke dingen doen, dat willen we de jongeren ook echt bieden. Alle activiteiten hebben een griezelige ‘touch’, omdat het bijna Halloween is, super leuk! Wij hebben er heel veel zin in om dit met de jongeren te doen.” Jongerenwerker Veronique Ras – SenW. Hieronder een overzicht van wat er te doen is.

Op maandag
staat bowlen en snacks op het programma van 15:00 – 18:00 uur, voor jongeren vanaf 12 jaar – verzamelen op de Dobbelaan 4, het bowlen is bij de Mall of the Netherlands, daar lopen we samen naartoe.

Op dinsdag is de graffiti workshop van 15:00 – 17:00 uur. Je gaat samen met anderen werken aan een supertoffe wall art, voor jongeren vanaf 12 jaar – op de Dobbelaan 4.

Op woensdag is het Spookhuis met schrikeffecten van 17:00 – 19:00 uur. Laat je eigen grime (wond, skelet, Joker face etc.) maken door een echte make-up artist, maak een toffe griezelpompoen, doe mee aan de griezelspelletjes en laat je verassen door de effecten van het spookhuis. Voor jongeren vanaf 12 jaar – bij de Dobbelaan 4.

Op donderdag is het movie night met pizza van 17:00 – 20:00 uur, voor jongeren vanaf 14 jaar – bij de Dobbelaan 4. Je gaat een enge Halloweenfilm kijken.

Op vrijdag komt er een mysterie guest en is er een workshop van 13:00 – 15:00 uur voor jongeren vanaf 14 jaar. Vraag jij je ook wel eens af hoe een ander omgaat met regels die zij stom vinden of hoe je op kunt komen voor wat jij belangrijk vindt? Raad jij wie de Mysterie guest zal zijn deze middag? Er zijn lekkere snacks en het wordt een relaxte middag met een surprise.

Met de workshop op vrijdag, wordt er ook aandacht besteed aan waardevolle topics, passend bij het maandthema ‘normen en waarden’ van het Jongeren Adviespunt – JAP. Het doel hiervan is om jongeren te stimuleren om na te denken over hoe zij in het leven staan en wat zij belangrijk vinden.
Wat zijn belangrijke waarden voor jou en hoe ga je ermee om als jouw waarden niet stroken met die van een ander.

Alle activiteiten zijn voor jongens en meiden en starten op de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Deelname is gratis, je moet je alleen wel vooraf aanmelden bij jongerenwerker Veronique: of 06-348 800 29 (appen mag ook).