Jongeren laten zien wat ze in huis hebben

Nieuwsbericht - 21 februari 2022

Op donderdagavond 17 februari lieten jongeren tussen 12 en 21 jaar hun talenten zien tijdens Podium Talentenloods, in Theater Ludens. Er waren mooie performances met klassieke en pop muziek, maar ook turntalent werd getoond. Daarnaast was er ruimte voor jongeren en hun maatschappelijke ontwikkeling met oog op het milieu en sociale inzet voor de maatschappij. De show was live te volgen via Midvliet TV en de app van Midvliet.

Speciale gasten deze avond waren voorzitter van de jongerenafdeling JMA van Milieudefensie, Neele Boelens, en jongerenwerker van Sport en Welzijn en JAP (Jongeren Advies Punt), Maartje Drabbe. Neele was aanwezig om meer te vertellen over de nieuwe milieuactie richting dertig grote milieuvervuilers en toppers te enthousiasmeren om zich in te zetten voor het milieu, aanmelden kan via Jeugd Milieu Actief.

Maartje was erbij om talenten aan te trekken voor de nieuwe lichting van het BASI traject. Jongeren gaan tijdens deze tweede lichting aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling en worden begeleid door gedreven jongerencoaches. Je wordt zes maanden intensief begeleid op een vakgebied dat jou interesseert en je leert van topinspiratoren over muziek, sport, fashion, zorg en ICT. Je werkt aan je CV, maakt bijzondere excursies en zet samen met andere jongeren een eigen project op waarmee je een verschil maakt in de maatschappij. Aanmelden voor BASI kan via www.basi.mdt.nl. Je kunt je ook aanmelden bij één van onze jongerenwerkers Ikrame, Maartje, Aothmen, Samir of Remco.

“Als jongere vind ik het belangrijk om een verschil te maken in mijn omgeving. Bij BASI heb ik die ruimte gekregen met mijn team. Ik maak muziek, dat is mijn passie. Tijdens ons BASI project hebben we muziek ingezet om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Heel tof!” Jim – deelnemer eerste lichting BASI traject.

De gemeente zet zich in om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling middels verschillende projecten, waaronder BASI en Open Podium Talentenloods. Wil je ook jouw talent laten zien en ben jij tussen de 12 en 21 jaar? Meld je aan via het aanmeldingsformulier op de website van www.talentenloods.nl. De volgende Open Podia zijn op 24 maart, 10 april en 21 april. Het Open Podium Talentenloods is géén talentenjacht, maar wil talent stimuleren in hun ontwikkeling.

BASI jongeren bij Talentenloods

Deelnemer eerste lichting BASI vertelt over haar ontwikkeling en wat ze bereikt heeft met haar deelname aan BASI.