Jongerenwerk

De Jongerenwerkers van SenW willen de jongeren leren kennen. Zij zoeken jongeren op waar ze zijn: op straat, in jeugdaccommodaties, in hun digitale wereld en op andere vindplekken. De jongerencentra op de Dobbelaan en de Fransstraat zijn voor jongeren veilige en vertrouwde ontmoetingsplekken. Hier kunnen zij zich in hun vrije tijd (verder) ontwikkelen, op zoek gaan naar hun talenten en gezellig samen zijn met vrienden en vriendinnen.

Vertrouwde gezichten

SenW werkt met multidisciplinaire wijkteams. Deze bestaan uit jongerenwerkers, buurtcoaches en combinatiefunctionarissen. Zij zijn de vaste en vertrouwde gezichten in de wijk voor de jeugd, hun ouders en andere wijkbewoners. Het team maakt gebruik van de aanwezige faciliteiten in de wijk en zoekt daarbij de samenwerking op met andere partners.

Onze jongerenwerkers

Onze jongerenwerkers staan altijd klaar voor de jongeren in de wijk. Neem gerust contact op via mail, telefoon of social media. Wil je weten wie de jongerenwerkers zijn? Neem hier een kijkje.

Jongerenwerkers op straat - ambulant

We zetten ons in voor jongeren zodat zij opgroeien tot zelfredzame volwassenen die kunnen meedraaien in de maatschappij. De ambulant jongerenwerkers van SenW zijn actief op straat en zoeken jongeren op in hun eigen leefomgeving in de wijken waar zij wonen en uithangen. Hier leggen we contact met de jongeren die we niet zien in onze panden en gaan we met ze in gesprek over wat ze bezig houdt en hoe we samen kunnen zorgen voor een fijne sfeer in de buurt. De kern van hun werk is signalering, informatie en advies, activering en doorleiding en gaan in gesprek met de jongeren.

Vertrouwensrelatie

De jongerenwerkers bouwen een vertrouwensrelatie met de jongeren op. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een vrije dialoog. Dit maakt het de jongerenwerker mogelijk te begrijpen wat de wensen, behoeftes en vragen van de jongeren zijn. De jongerenwerker gaat het gesprek aan met de jongeren over hun huidige levensstijl en verandermogelijkheden. Ze bieden perspectief.

Trajectbegeleiding

Jongeren kunnen in aanmerking komen voor individuele trajectbegeleiding ten behoeve van werk, zelfstandig wonen of opleiding. Wat betreft zinvolle vrije tijdbesteding voor groepen jongeren, worden er participatiegroepen gevormd. Zij organiseren en voeren onder begeleiding hun eigen activiteiten uit.

Interventies

De ambulant jongerenwerkers voeren ook interventies uit. Wanneer het niet (goed) botert tussen groepen jongeren en de buurt schakelen gemeente of politie het jongerenwerk van SenW in. Zij kunnen, waar nodig, op passende wijze de jongeren corrigerend aanspreken op negatief gedrag. De ambulant jongerenwerkers werken hierbij samen met de gemeenschap: familie, buren, winkeliers en diverse netwerkpartners. Het vertrekpunt hierbij is dat de veiligheid en leefbaarheid in de buurt, wijk of gemeente voor iedere burger toeneemt.

Onze locaties met open inloop voor jongeren

We zetten ons in voor jongeren zodat zij opgroeien tot zelfredzame volwassenen die kunnen meedraaien in de maatschappij. We bieden ze een plek waar ze kunnen samenkomen en ontspannen, een plek buiten hun thuis waar ze terecht kunnen met vragen en waar ze zich (sociaal) kunnen ontwikkelen. Op onze jongerenlocaties organiseren de jongerenwerkers inloopmiddagen met leuke activiteiten. Er kan in de chillruimtes gekletst, gegamed en gecomputerd worden, soms gaan we ook samen koken en lekker eten maken of hebben we een leuk uitje.

Check hier de locaties waar je welkom bent en de dag en tijden. Als je langs komt, gezellig! Meld je dan wel eerst even bij de jongerenwerker die aanwezig is.

Speciaal voor meiden

Speciaal voor meiden (10+) is er een wekelijkse meideninloop. Je kunt tijdens de inloopmiddagen kletsen, vragen stellen, werken aan je talenten, passie en je creativiteit ontwikkelen. Je kunt gezellig samenzijn met andere meiden.

Veilige omgeving

De jongerenwerkers creëren een veilige en vertrouwde omgeving voor de meiden, waarin alle onderwerpen bespreekbaar zijn. We bieden een luisterend oor voor typische meidenvragen en -uitdagingen. Door praktische adviezen en informatie te geven over o.a. relaties, school, werk en intimiteit groeit de sociale weerbaarheid van de meiden. Hierdoor kunnen eventuele problemen tijdig gesignaleerd worden.

Meideninloop

De meideninloop is vrij toegankelijk, meisjes kunnen tijdens de inloopavond op ieder moment binnenlopen. Het staat de meiden vrij om vriendinnen mee te nemen; moeders, zussen of tantes zijn ook welkom.

Tijden meideninloop

  • Maandag van 17.00 tot 19.00 uur
    Dobbelaan 4 (D4) Leidschendam
  • Dinsdag 17.0-19.00 uur
    Fransstraat 16 (FS16) in Voorburg
  • Woensdag 17.00-19.00 uur
    Dobbelaan 4 (D4) in Leidschendam

Contactpersoon meidenmiddag:
Chaima: 06-406 886 22 en Youssra: 06-319 722 88

Wat meiden zeggen over de meidenmiddagen:

“Meidenavond is altijd heel gezellig, ik voel mij op mijn gemak en kan over veel dingen praten. Je bent nooit eenzaam. Iedereen is welkom!”

“Ik heb bij de meidenavonden Nederlandse woorden geleerd, die ik nog niet kende! Ik heb hier mijn vriendinnen leren kennen. Over tien jaar ben ik hier nog steeds.”

Jonge Helden

Zorg jij voor iemand in jouw omgeving? Bijvoorbeeld voor je vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen? Dan ben jij een Jonge Held!

Jonge Helden zijn jongeren die zorgen hebben voor of over iemand in hun directe omgeving. Voor jou is het misschien heel normaal, maar eigenlijk ben je een held! Want jij maakt het verschil voor degene waar je voor zorgt. Dat zorgen voor een ander is niet altijd makkelijk. Wil jij hier graag een keer over praten? Dan kun je contact opnemen met ons. Misschien vind je praten hierover moeilijk maar wil je wel graag chillen met andere jongeren die in soortgelijke situaties opgroeien. Ook dat kan! Elke eerste dinsdag van de maand organiseren we op de Dobbelaan 4 in Leidschendam een chillavond van 19.00 – 21.00 uur. De avond staat in het teken van ontspanning en gezelligheid. Denk hierbij aan een potje voetballen, 30 seconds spelen, maken en eten van lekkere hapjes, gamen op de playstation of gewoon lekker bankhangen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Wil je je aanmelden of heb je andere vragen? Je kunt ons bereiken via mail en DM op Instagram.

Stuur een mail naar:  
Volg ons op Instagram: jongehelden_senw

Jongeren Advies Punt - JAP

Het Jongeren Advies Punt (JAP) is er voor alle jongeren 12-19 jaar in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Jongeren kunnen bij het JAP terecht met vragen over bijvoorbeeld school, wonen, relaties, seksualiteit, geloof en schuldenproblematiek. Je kunt langskomen op onze jongeren inloop en hier je vragen stellen of je kunt een afspraak maken om verder te praten. Wij kijken hoe we je kunnen helpen met eventuele begeleiding bij het vinden van de juiste hulp.

Onze Jongerencoaches willen jou helpen om lekker in je vel te zitten en je goed te voelen, over jezelf, je omgeving en andere dingen. Wij ondersteunen jongeren en helpen jou bij je ontwikkeling op allerlei gebieden.

Heb je vragen over school, werk, je thuissituatie, voeding, seks, liefde, geld of wil je ergens over praten? Wij zijn er voor je. Kom bij onze jongerencoaches langs.

Wij werken nauw samen met o.a. het JIP Haaglanden (Jongeren Informatie Punt) in Den Haag.

De jongerencoaches zijn het eerste aanspreekpunt, we  hebben korte lijnen met buurtcoaches, ambulante straathoekwerkers, jongerenwerkers en young professionals. Waar nodig zetten wij ons professionele netwerk in (zoals opbouwwerk, jeugdteam en sociaal service punt).

Je kunt contact opnemen via mail:  
Of stuur ons een DM via onze Instagrampagina: @jongerenwerk_senwlv

 

Coaching en begeleiding jongeren

Het jongerenwerk ondersteunt tieners, jongeren en jong-volwassenen in hun ontwikkeling via individuele coaching en begeleiding. Dit kan op sociaal-emotioneel/cognitief niveau of fysieke (leefstijl) coaching. Waar nodig wordt externe hulpverlening ingeschakeld en samengewerkt met andere ketenpartners. In overleg kunnen trainingen en workshops worden verzorgd door onze jongerenwerkers.

Werkwijze

Zowel jongeren, ouders als ketenpartners kunnen bij het jongerenwerk terecht voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek worden alle coachingsmogelijkheden besproken en passende opties aangereikt. Een coachingstraject is in de meeste gevallen kort en intensief (drie tot zes maanden). De jongerencoaches doen wat nodig is, ontdekken wat er kan en laten,waar mogelijk, los. Na afloop van het coachingstraject blijft de jongere in het vizier van de jongerencoach middels een volgsysteem en/of nazorg.

Talentontwikkeling

Als talentmakelaar ondersteunen de jongerenwerkers van SenW tieners, jongeren en jongvolwassenen in de ontdekkingstocht naar hun drijfveren en talenten. Het jongerenwerk creëert samen met de jeugd en hun netwerk op creatieve wijze een podium om hun talenten tot uiting te laten komen. Of het nu gaat om school, een vak leren, sporten of een carrièrestap, de jongerenwerkers gaan mee out of the box.

School en Werk

De jongerenwerkers van SenW zijn aanwezig op scholen (primair en voortgezet onderwijs) en hebben goede contacten binnen het MBO en HBO. Het jongerenwerk signaleert en werkt actief aan preventie van voortijdige schooluitval. SenW werkt hiervoor samen met het School Maatschappelijk Werk, leerplicht, mentoren en zorgcoördinatoren. Daarnaast verzorgt het jongerenwerk voorlichting en workshops en ontwikkelt deze desgewenst ook op maat.

Samen met de gemeente Leidschendam Voorburg zijn de jongerenwerkers van SenW actief in de ontwikkelroute. Ze werken met jongvolwassenen in een uitkeringssituatie aan een krachtig en solide toekomstperspectief met bijbehorende stappen.

Je kunt contact opnemen via mail:  
Of stuur ons een DM via onze Instagrampagina: @jongerenwerk_senwlv

 

Systeemgericht jongerenwerk en samenwerken

Wil je meer weten over het systeemgericht jongerenwerk? Benieuwd naar hoe wij elkaar kunnen versterken? Je kunt ons altijd een bericht sturen.

18+ 'Regel je shit' checklist

je ontvangt rondom je 18e verjaardag een brief van de gemeente met een handige checklist van dingen die je moet regelen nu je volwassen bent geworden. 

Achttien worden is te gek! Je bent volwassen! Je bent vanaf dan ook verantwoordelijk voor jezelf en je financiën. Om te zorgen dat je niet in de financiële penarie raakt hebben wij deze checklist voor je opgesteld met belangrijke zaken die je nu zelf moet regelen. Hang hem op en streep af wat je gedaan hebt.

Kom je er niet uit? Vraag dan hulp aan mensen om je heen of ga langs bij het Jongeren Advies Punt. Het JAP is te bereiken via telefoon en whatsapp:

06 – 280 577 03, mail: en DM: @jongerenwerk_senwlv.

Meer informatie is ook te vinden op: startpuntgeldzaken.nl/leidschendam-voorburg.

Je vindt de checklist ook op deze pagina.

Agenda Jongerenwerk

Geen evenementen gevonden!