Jongerenwerk

Bij het Jongerenwerk wil SenW de jongeren leren kennen. De jongerenwerkers zoeken ze daarom op waar ze zijn: op straat, in jeugdaccommodaties, in hun digitale wereld en op andere vindplekken. De jongerencentra op de Dobbelaan en de Fransstraat zijn voor jongeren veilige en vertrouwde ontmoetingsplekken. Hier kunnen zij zich in hun vrije tijd (verder) ontwikkelen, op zoek gaan naar hun talenten en gezellig samen zijn met vrienden en vriendinnen.

Vertrouwde gezichten

SenW werkt met multidisciplinaire wijkteams. Deze bestaan uit jongerenwerkers, buurtcoaches en combinatiefunctionarissen. Zij zijn de vaste en vertrouwde gezichten in de wijk voor de jeugd, hun ouders en andere wijkbewoners. Het team maakt gebruik van de aanwezige faciliteiten in de wijk en zoekt daarbij de samenwerking op met andere partners.

Jongerenwerkers

Onze jongerenwerkers in Leidschendam-Voorburg staan altijd klaar voor de jongeren in de wijk. Neem gerust contact op via mail, telefoon of social media. Wil je weten wie de jongerenwerkers zijn? Ze stellen zich graag aan je voor.

Ambulant

De ambulant jongerenwerkers van SenW zoeken jongeren op in hun eigen leefomgeving. De kern van hun werk is signalering, informatie en advies, activering en doorleiding en gaan in gesprek met de jongeren.

Coaching en begeleiding

Het jongerenwerk ondersteunt tieners, jongeren en jong-volwassenen in hun ontwikkeling via individuele coaching. Dit kan coaching zijn op sociaal-emotioneel of cognitief niveau of juist leefstijlcoaching.

Meidenwerk

Voor meisjes (10+) uit LV is er een wekelijkse meideninloop. Meiden kunnen tijdens de inloopavonden werken aan hun talenten, creativiteit of gewoon gezellig samenzijn in een ongedwongen sfeer.

Jongerenadviespunt

Het Jongeren Advies Punt (JAP) is er voor alle jongeren 12-27 jaar in Leidschendam-Voorburg. De jongerencoaches geven voorlichting, informatie en advies op het gebied van uiteenlopende thema’s.

Inloop

Op de jongerenlocaties van SenW organiseert het Jongerenwerk op diverse dagen inloopmiddagen en -activiteiten . Er kan in de chillruimtes gekletst, gegamed en gecomputerd worden.

Systeemgericht

Het Systeemgericht Jongerenwerk is bedoeld om de gehele cirkel om een jongere heen te betrekken bij zijn of haar ontwikkeling. Wij werken samen met verschillende partners. 

Agenda Jongerenwerk

Geen evenementen gevonden!