Coaching en Begeleiding

Het jongerenwerk ondersteunt tieners, jongeren en jong-volwassenen in hun ontwikkeling via individuele coaching en begeleiding. Dit kan op sociaal-emotioneel/cognitief niveau of fysieke (leefstijl) coaching. Waar nodig wordt externe hulpverlening ingeschakeld en samengewerkt met andere ketenpartners. In overleg kunnen trainingen en workshops worden verzorgd door onze jongerenwerkers.

Werkwijze

Zowel jongeren, ouders als ketenpartners kunnen bij het jongerenwerk terecht voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek worden alle coachingsmogelijkheden besproken en passende opties aangereikt. Een coachingstraject is in de meeste gevallen kort en intensief (drie tot zes maanden). De jongerencoaches doen wat nodig is, ontdekken wat er kan en laten,waar mogelijk, los. Na afloop van het coachingstraject blijft de jongere in het vizier van de jongerencoach middels een volgsysteem en/of nazorg.

Talentontwikkeling

Als talentmakelaar ondersteunen de jongerenwerkers van SenW tieners, jongeren en jongvolwassenen in de ontdekkingstocht naar hun drijfveren en talenten. Het jongerenwerk creëert samen met de jeugd en hun netwerk op creatieve wijze een podium om hun talenten tot uiting te laten komen. Of het nu gaat om school, een vak leren, sporten of een carrièrestap, de jongerenwerkers gaan mee out of the box.

School en Werk

De jongerenwerkers van SenW zijn aanwezig op scholen (primair en voortgezet onderwijs) en hebben goede contacten binnen het MBO en HBO. Het jongerenwerk signaleert en werkt actief aan preventie van voortijdige schooluitval. SenW werkt hiervoor samen met het School Maatschappelijk Werk, leerplicht, mentoren en zorgcoördinatoren. Daarnaast verzorgt het jongerenwerk voorlichting en workshops en ontwikkelt deze desgewenst ook op maat.

Samen met de gemeente Leidschendam Voorburg zijn de jongerenwerkers van SenW actief in de ontwikkelroute. Ze werken met jongvolwassenen in een uitkeringssituatie aan een krachtig en solide toekomstperspectief met bijbehorende stappen.

Jongerenwerkers

SenW werkt met multidisciplinaire wijkteams. Deze bestaan uit jongerenwerkers, buurtcoaches en combinatiefunctionarissen. Zij zijn de vaste en vertrouwde gezichten in de wijk voor de jeugd, hun ouders en andere wijkbewoners. 

Agenda Jongerenwerk

Geen evenementen gevonden!