Jongerenwerkers gaan extra de straat op in december

Nieuwsbericht - 13 december 2021

De jongerenwerkers van SenW gaan vaker de straat op tijdens de donkere december maand. Zij zijn te vinden in verschillende wijken in Leidschendam-Voorburg en hopen hier te kunnen praten met jongeren over hun wensen en behoeften. Zij zijn er ook voor de buurtbewoners en zetten zich in als contactpersonen voor eventuele moeilijkheden in de buurt, met als doel de buurt zo goed mogelijk leefbaar houden voor iedereen.

Op dit moment is er voor jongeren weinig te beleven en verplicht thuis zitten vanaf 17.00 uur is niet voor iedereen even makkelijk of aangenaam. Jongeren zoeken elkaar op straat op, bij hangplekken, sportveldjes of in portieken. Tijdens de donkere dagen in aanloop naar Kerst en Oud en Nieuw gaan jongerenwerkers meer de straat op, om deze jongeren op te zoeken. Veel van hen zitten momenteel met vragen over bijvoorbeeld hun toekomst of ze hebben andere zorgvragen. De jongerenwerkers gaan het gesprek aan om erachter te komen hoe ze kunnen helpen. Zij begeleiden jongeren en stimuleren ze om zich op een positieve manier te ontwikkelen en te werken aan hun toekomstmogelijkheden.

Buurtbewoners die last ervaren van groepen jongeren in hun wijk kunnen met de jongerenwerkers van SenW contact opnemen, zodat zij op hun beurt contact kunnen zoeken met de jongeren en proberen te achterhalen wat ze doen.

Jongerenwerk Buurthuis (Accommodatie gebonden activiteiten)
Voor jongeren uit Leidschendam-Voorburg zijn er twee buurthuizen, op de Dobbelaan 4 in Leidschendam en in de Fransstraat 16 in Voorburg. Hier worden wekelijks activiteiten georganiseerd speciaal voor en door jongeren. Er is meerdere keren per week een vrije inloop voor tieners van 12 tot 18 jaar, waar ze welkom zijn om te komen ontspannen en leuke dingen kunnen doen met leeftijdsgenoten. Speciaal voor meiden is er een meidenavond. Er wordt ook specifiek naar maatwerk gekeken voor groepen. Zo is er het schrijverskamp waar jongeren leren hoe ze hun emoties en belevingen kunnen om zetten in schrift en rapmuziek. “Heb jij een leuk idee dat je samen met je vrienden, vriendinnen of anderen wilt organiseren en heb je een ruimte en begeleiding nodig? Kom dan met ons in gesprek, dan kijken we samen wat er mogelijk is.” – Remco Stolze, jongerenwerker SenW.

Voor meer informatie: www.senw-lv.nl/jongerenwerk of kijk op Instagram: www.instagram.com/japteam_lv.

Je kunt onze jongerenwerkers ook persoonlijk volgen op Instagram: @senwlv_maartje, @senwlv_remco, @senwlv_samir, @senwlv_aothmen, @senwlv_ikrame.

De jongerenwerkers van SenW – vlnr Maartje, Ikrame, Aothmen, Remco, Samir