Kids uit Leidschendam-Voorburg hoefden zich niet te vervelen deze voorjaarsvakantie!

Nieuwsbericht - 5 maart 2021

De kinderen zijn lekker actief bezig geweest tijdens de voorjaarsvakantie activiteiten. Van maandag t/m vrijdag had SenW maar liefst 6 activiteiten voor de jonge inwoners (4 t/m 12 jaar) georganiseerd met als doel om ze een leuke en leerzame vakantie te bezorgen. In totaal hebben bijna 500 deelnemers enthousiast meegedaan aan de voorjaarsvakantie activiteiten.

Op maandag werd afgetrapt met een speurtocht door het centrum van Voorburg die in het teken stond van het ontdekken van de rijke geschiedenis van de stad – van de Romeinen tot nu. De 120 deelnemers konden onderweg allerlei vragen beantwoorden en kwamen zo achter leuke weetjes: “Ik heb veel plekken uit mijn eigen stad leren kennen, vooral de verschillende gevels zijn heel interessant”; “Bedankt voor de leuke wandeling en de nieuwe inzichten!”

Dinsdag werd er gebouwd, en hoe! 20 kinderen gingen aan de slag om een scheve toren van Pisa te maken met Creatool. Deze activiteit werd uitgevoerd in samenwerking met Casa ’t Slot en Creatool.

De woensdag stond in het teken van natuurkunst en graffiti. Deze workshop, in samenwerking met Buitenplaats Molenwei en kunstenares Cis Deyl, was een grote hit. De kids gingen op zoek naar items in de natuur om hier vervolgens een mooi kunstwerk van te maken in combinatie met graffiti. De 30 deelnemers konden zich helemaal uitleven en hun creativiteit op de vrije loop laten. Ook waren er op deze dag sport- en spel activiteiten georganiseerd in samenwerking met Forum Sport. Eigenlijk zou er gesupt gaan worden, maar helaas bleek de watertemperatuur nog te koud. Evengoed hebben de 48 deelnemers zich goed kunnen vermaken met o.a. reuzendarts, boogschieten en touwtrekken.

Op donderdag was dé sport-in; een sportieve dag waarbij de kinderen 9 verschillende sporten konden uitproberen en lekker konden bewegen. Voor de sportverenigingen was dit de ideale gelegenheid om hun sport te promoten en nieuwe leden te werven. Vol enthousiasme probeerden ruim 220 deelnemers sporten als handbal, hockey, rugby, gymnastiek, voetbal, judo, honkbal, korfbal en boogschieten. Deze sportdag is georganiseerd door de Teamplayers stagiaires en in samenwerking met: Forum Sport, Cartouche, Gymnova, VEO, Catch, EHC, Westvliet, VRC en Goed Bezig! Daarnaast willen we ook het Rode Kruis bedanken voor hun ondersteuning.

 

De activiteiten werden op vrijdag afgesloten met Footgolf. Een sport waarbij voetbal en golfen gecombineerd worden op een speciale Footgolf baan bij Sportpark De Star. De 24 deelnemers moesten de bal in zo min mogelijk schoten, onder, over, door en langs diverse obstakels in de hole krijgen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde week.

Enkele quotes:

“Een heel goed initiatief!”

“Wat fantastisch dat dit op deze manier toch nog door kan gaan.”

“Superfijn dat er zoveel leuke activiteiten in de vakantie worden georganiseerd”