Kinderen beleven een zonnige en actieve zomervakantie

Nieuwsbericht - 23 augustus 2022

Ruim 550 kinderen hebben deze zomervakantie deelgenomen aan de Zomervakantieactiviteiten.  Tussen 11 juli en 19 augustus kon de jeugd tussen twee en veertien jaar meedoen aan achttien verschillende sportieve en culturele activiteiten; zo konden ze o.a. meedoen aan Meijendel Expeditie, Graffiti, Biketrial, Levend Stratego, Cultuur In, Voetjebal, NK Stoepranden, Vliet Clean Sup en Tuinieren. De events vonden plaats in en rondom de Gemeente Leidschendam-Voorburg en Stompwijk op locaties als Maerten van de Velde school, Playground Prinsenhof, Playground Corbulopark, Meijendel, Skatepark Noordsingel, Scouting Hubertus Brandaan, Theater Ludens, Stompwijk’92, SEV en Forum Sport.

De organisatie kijkt vol trots en met plezier terug op een geslaagde zomervakantie, waarbij het weer enorm mee zat om zomerse buitenactiviteiten te doen. De deelnemende kinderen hebben een leuke, leerzame en actieve vakantie gehad. Uit de volgende quotes blijkt het enthousiasme van de deelnemers:

Meijendel Expeditie: “Ik wist niet dat er salamanders waren in Nederland en nu heb ik er gewoon één gevangen”. n “Brandnetel kan je toch niet eten? Jawel, probeer maar… Oh het is best wel lekker”.

Toverdans: “Ik heb drie kinderen en het is zo leuk wat jullie allemaal aanbieden! Ik ben vorige keer met ze wezen suppen en dat was ook geweldig. En dan nu weer toverdans! Echt heel blij met wat jullie organiseren voor meerdere leeftijden.”

Sport en Spel: “Ik vond skateboarden eerst erg spannend, maar na deze les ga ik nu vaker skateboarden!”. En “We hebben genoten afgelopen vrijdag bij Sport en Spel bij de Prinsenhof. Echt een gaaf programma, felicitaties voor het gezellige team en de begeleiders. Volgende vakantie willen we graag weer meedoen.”

Sport en Welzijn organiseerde de bezigheden in samenwerking met Goed Bezig!. De activiteiten zijn tot stand gekomen in succesvolle samenwerking met de volgende partners: TrashureHunt, Vlietkinderen, Van Heugtentours, Naar Buiten!, Bloeiend, Dunea, You.Fo, Ren4Sport, Snapwillum, Creasi, SKZ, Theater Ludens, Given Entertainment, Ischo Media, Supbinck, Daan Boverhof, SEV, TimTomEvents, Hart voor Voeding, Serrah Sport, Catch, LVP, Techniekmenu, Scouting Hubertus Brandaan, WaterLab, Lang Leve Plastic,  Jantje Beton, Forum Sport.

 

Lees ook: Het Krantje