Kinderen Brede School showen circus talenten aan bewoners WZH Schoorwijck

Nieuwsbericht - 20 februari 2020

Op woensdag 19 januari gaven de leerlingen van de Brede School in samenwerking met Circus Kabel een fantastische voorstelling aan de bewoners van verzorgingstehuis WZH Schoorwijck. De kinderen leerden zo hun technieken presenteren aan een grote groep mensen. Zij betrokken de bewoners van WZH Schoorwijck bij de show en zo ontstond er een interactieve deelname. Het samenspel van de kinderen en ouderen leverde iedereen blijdschap op!

De kinderen hebben tijdens de Brede School lessen onder leiding van twee speciale docenten allerlei circustechnieken geleerd zoals bal lopen, koordlopen, jongleren en chinees borddraaien. Dit hebben zij omgetoverd tot een mooie circus voorstelling.

Door de show naar het verzorgingstehuis te brengen werd een dubbel doel behaald. De kinderen ervaren hoe het is om op te treden met hun aangeleerde technieken op een onbekende locatie. De bewoners genoten van een circus optreden waar zij interactief bij betrokken werden. Dat bracht hen een hele waardevolle dagbesteding.

SenW hoop de samenwerking met WZH door te zetten en vaker voorstellingen van kinderen te laten zien. Wij zien een enorme groei en blijdschap bij zowel de bewoners, als de leerlingen en dat hartverwarmende proces willen we koesteren.